Güncel Haberler

MİT’ten Kandil’de nokta operasyon! Barzan Hesenzade etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK’nın sözde İran Gençlik Koordinasyon sorumlusu Barzan Hesenzade kod adlı Tolhildan Kandil’i Irak/Kandil’de etkisiz hale getirdi.

MİT, PKK/KCK terör örgütü mensuplarını adım adım takip ederek örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu (KCR) üyesi Barzan Hesenzade’nin Irak/Kandil harekatındaki yerini belirledi.

Operasyon için en uygun zamanda düğmeye basıldı. Adım adım takip edilen terörist Hesenzade, hedefli operasyonla etkisiz hale getirildi.

CEMİL BAYIK VE DURAN KALKAN’LA İLETİŞİMDE OLDU

Barzan Hesenzade kodlu Tolhildan Kandil’in, PKK/KCK Yürütme Komitesi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Abbas kod Duran Kalkan ile temas halinde olduğu belirlendi. Cemil Bayık ve Duran Kalkan’la birlikte rol aldı. Bu bağlamda PKK/KCK’nin gençlik yapısı içerisinde bölge gençliğine yönelik propaganda yaparak örgüte üye kazandırma faaliyetlerinde bulundu.

TOLHİLDAN KANDİL KOD BARZAN HASENZADE KİMDİR?

Barzan Hesenzade 1994 yılında İran’ın Mahabad şehrinde doğdu. Merivan, Mukriyan ve İran’ın güneyindeki şehir ve üniversitelerde gençlik örgütlenmesi ve ideolojik bilinçlendirme faaliyetleri yürüttü. 2016 yılında örgütün İran/Mahabat’taki kırsal kadrosuna katıldı ve silahlı eğitim aldı.

Bu kapsamda kuruluş Ş. Hemin Bekes ve Ş. Ali Çiçek Akademileri’nde okudu. Teşkilatın Asos, Pencevin ve Kandil bölgelerinde personel alımına yönelik gençlik çalışması yapıldı. (İHA)Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Ankara'dan kar yağışı sonrası ilk görüntüler geldi!  17 il için Meteoroloji koduyla sarı alarm: Kar yağışı ve sağanak yağışlar devam edecekAnkara’dan kar yağışı sonrası ilk görüntüler geldi! 17 il için Meteoroloji koduyla sarı alarm: Kar yağışı ve sağanak yağışlar devam edecek
Altınok'un cevabını duyunca programa damgasını vurduAltınok’un cevabını duyunca programa damgasını vurdu
    5 ilde 'Mahzen-16' operasyonu: 3 suç örgütü çökertildi 5 ilde ‘Mahzen-16’ operasyonu: 3 suç örgütü çökertildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom