Güncel Haberler

30 kadını köleleştiren hahamın cezası belli oldu

Kudüs Bölge Mahkemesi’nin çarşamba günü açıkladığı kararda Ramati’nin 9 ay kamu hizmeti cezasına çarptırıldığı açıklandı. Ayrıca haham mağdurlara toplam 43.000 dolar tazminat ödeyecek.

Turkish Independent’ın haberine göre, Ramati’nin suçunu itiraf ettiği ve duruşmada anlaşmaya varıldığı bildirildi. Haham aleyhindeki duruşmada ağır travma geçiren 11 kişinin de ifade vermeyi reddettiği öğrenildi.

Ramati, Kudüs şehrinin merkezinde bulunan Baer Miriam adlı tamamı kadınlardan oluşan dini okulun müdiresiydi. Haham, aleyhindeki iddiaların ardından Şubat 2020’de tutuklandı.

İsrail polisi “kült lider” “” olarak tanımladığı Ramati’nin bu okulda kadın ve kız çocuklarını köle olarak tuttuğunu bildirdi. Olay, bu okuldan kaçan iki kadının hahama suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Ancak Ramati o döneme ilişkin suçlamaları reddetti.

İsrail basınında çıkan haberlere göre Ramati, genç kadınlara ve kızlara ayda 220 dolara konaklama kiraladı. Haham “korku evi” Bu okula giden kişilere fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı, onları ailelerinden ve çocuklarından izole ettiği belirtildi.

Kadınların zorla hijyenik olmayan ortamlarda tutulduğu ve düzgün yemek yemelerinin engellendiği de iddia edildi.

Ramati’nin işkence ve taciz çetesini 2008 yılında başlattığı bildirildi. Haham da 2015 yılında tutuklandı, ancak okuldakilerin onu savunması üzerine mahkemeye çıkarıldığında serbest bırakıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber