Güncel Haberler

Çiftçiler Paris’i yeniden kuşattı! Yolları traktörlerle kapattılar

Çiftçi sendikası Koordinasyon Rurale’nin çağrısı üzerine Fransa’nın çeşitli yerlerinden çiftçiler, 50’ye yakın traktörle Paris’in giriş ve çıkış yollarında trafiği kapatmak için eylem gerçekleştirdi.

Trafik raporlama sitesi Sytadin, Paris’in bulunduğu Ile-de-France bölgesinde çiftçilerin protestoları nedeniyle yaşanan trafik tıkanıklığının yaklaşık 40 kilometreye ulaştığını bildirdi.

Protestocu çiftçilerden Maxence Wittman, BFMTV’nin mikrofonuna şunları söyledi: “Ne olursa olsun geri adım atmayacağız, Paris’te olmazsak hükümet bizden korkmuyor.” dedi.

Fransa’nın en büyük şehirlerinden Toulouse’a giden N124 otoyolunun bir kısmının çiftçiler tarafından trafiğe kapatıldığı bildirilirken, ülkenin birçok yerinde protestolar sürüyor.

AA-20240223-33794820-33794807-FRANSADA_CIFTCILER_TRAKTORLERIYLE_PARISE_ULASIM_YOLlerininda_TRAFIGI_ENGELDI

NE OLDU?

Fransa Başbakanı Gabriel Attal dün çiftçilerin taleplerini karşılamak için pestisit satışına yönelik kısıtlamaların hafifletilmesi ve Fransız tarım üreticilerinin daha fazla göçmen işçi çalıştırmasının önünün açılması da dahil olmak üzere bazı önlemler aldığını duyurdu.

Attal, Fransız çiftçilerin talebi doğrultusunda pestisit kullanımına ilişkin AB kurallarını “tam olarak uygulamayacaklarını”, hükümetin yeni tarım politikasını 24 Şubat’ta başlayacak Paris Uluslararası Tarım Fuarı’nda sunacaklarını söyledi.

Bu önlemleri yeterli görmeyen çiftçiler, Paris’teki Uluslararası Tarım Fuarı’na kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

29 Ocak’ta traktörleriyle “Paris’i kuşatma” eylemi başlatan çiftçiler, başkentin giriş çıkış yollarını trafiğe kapattı.

Günlerce süren yol kapatmalar, hükümetin 400 milyon avroyu aşan bir yardım paketi ve sektöre yönelik yeni tedbirleri açıklamasıyla sona erdi. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Hakim ve savcıların atamaları Resmi Gazete'de!Hakim ve savcıların atamaları Resmi Gazete’de!
Ümraniye'de 10 katlı binada korkutan yangın! Ümraniye’de 10 katlı binada korkutan yangın!
Güneş sisteminde ilk kez keşfedildiler! Güneş sisteminde ilk kez keşfedildiler!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking