Güncel Haberler

İsmail Kartal’a yabancı madde atan, Livakovic’e yumruk atanlar da aralarında! Olaylı Fenerbahçe

Bakan Yerlikaya, Trabzonsporlu taraftarların F.Bahçe’ye saldırısına karşı konuştu. Kazaya neden olan kişilerden 12’si tutuklandı.

“HİÇBİR ZAMAN KABUL EDİLEMEZ”

Yerlikaya dün akşamki maçın ardından yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

“Bu akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe futbol maçının ardından sahaya çıkan seyircilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve maç sonrasında yaşanan olayların soruşturulması için derhal çalışma başlatıldı. Spor her şeyden önce centilmenliktir. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Futbol sahalarında şiddet olayları yaşanacak, gelişmeler konusunda kamuoyu bilgilendirilecek.”

12 KİŞİ GÖZALTI

Sabahki maçın ardından son gelişmeleri açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

“Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrasında yaşanan olaylara ilişkin ilk incelemelere göre 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Maç sırasında F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı cisim atan CK isimli şahsın kimliği maç sırasında belirlenerek yakalanarak gözaltına alındı ​​ve hakkında gerekli soruşturma başlatıldı.

  • Maçın ardından sahaya ilk çıkan H.Ç. Adı geçen şahsın kaldığı otelin kimliği tespit edilirken, otelde yapılan aramalarda şahsın otelden ayrıldığı anlaşıldı ve yapılan çalışmaların ardından Rize’ye gideceği bilgisinin alınması üzerine bir şahıs gözaltına alındı. Yomra ilçesinde yakalandı ve hakkında gerekli soruşturma başlatıldı.

  • Maç sonunda sahaya atlayan kişinin köşe bayrağını alarak oyuncuların üzerine koştuğunu söyleyen Passolig’in sahibi C.Ç. stadyuma girmişti. Kampa giren şahsın Passolig sahibi olmadığı tespit edilirken, yapılan incelemede kampa giren ET isimli şahıs Araklı Mahallesi’nde yakalanarak gerekli soruşturma başlatıldı.

  • Maç sonunda sahaya giren ve F.Bahçe kalecisi Dominic Livakovic’i döven şahsın OB olduğu tespit edilirken, şahsın Gelişim ilçesinde yakalandığı ve hakkında gerekli soruşturmaların başlatıldığı belirlendi.

  • Sosyal medyada paylaşım yapan ve taraftarları havalimanına davet eden TCS, KM, OO, ET ve AA isimli kişiler yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatıldı.

  • Maçın ardından yapılan kamera çalışmasının ardından sahaya giren AS ve BT isimli kişiler yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatıldı.

Şu ana kadar kimliği belirlenen 12 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. “Olaylara ilişkin soruşturma ve soruşturma devam ediyor.”

İŞTE MAÇTA YAŞANAN OLAYLAR…

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber