Güncel Haberler

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy, Macron’un erken seçim kararını eleştirdi

Sarkozy, Le Journal de Dimanche gazetesine verdiği röportajda Macron'un erken genel seçim kararını değerlendirdi.

Sarkozy, aşırı sağcı Ulusal Ralli (RN) partisinin 9 Haziran'da yapılan AP seçimlerinde açık farkla birinci olmasının ardından Macron'un parlamentoyu dağıtmasının “hem ülke hem de Cumhurbaşkanı için büyük bir risk” teşkil ettiğini söyledi.

Macron'un parlamentoyu feshetme kararının “aşırı sağa oy veren seçmenlerin öfkesini tersine çevirmek yerine onaylamasına” yol açabileceğini belirten Sarkozy, oylamada aşırı sağın yeniden kazanma “riski” bulunduğunu söyledi. kutu.

Sarkozy, RN ile ittifak halinde kurduğu Cumhuriyetçi Parti'nin (LR) genel seçimlerdeki durumuna ilişkin değerlendirmesinde, LR'nin şu anki lideri Eric Ciotti'nin açıklamalarını bulduğunu söyledi: aşırı sağcılarla, onları “uygunsuz” bulan bir ittifak kuracaktı.

Parti lideri LR Ciotti'nin Avrupa seçimlerinden iki gün sonra RN ile ittifaka yeşil ışık yakması Cumhuriyetçi siyasetçileri şaşırttı ve birçok Cumhuriyetçi senatör bu ittifaka karşı olduklarını ifade eden ortak bir bildiri yayınladı.

Ciotti'nin kararı parti içinde bölünmelere ve huzursuzluğa neden olurken, LR liderliği 12 Haziran'da yapılan acil toplantıda liderlerini partiden ihraç etme kararı aldı.

Fransa'da yapılan seçimlerde aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) yüzde 31,37 oyla açık farkla birinci olurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci oldu. PA seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Macron, Parlamentoyu feshetmeye ve 30 Haziran'dan 7 Temmuz'a kadar erken seçim yapılmasına karar verdiğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber