Bu balığın değerini bilen çok az şey! Sürpriz Faydaları: Kalp, Kanser, Diyabet …
Birleşmiş Milletler Jacal Sağlığı'nda yayınlanan çalışmada, İspanyol akademik İsa Francisco Garcia-Gavilan ve ekibi, et üretimi ve etle ilgili kırmızı hastalıkların küresel etkisi olan balık tüketimi hakkındaki verileri geçti.
Çalışma sonucunda, 2050 yılına kadar düşük ve orta gelirli ülkelerde 500.000 ila 750.000 daha az ölüm olacağı sonucuna varılmıştır. Kullanılan çalışmada 2050 için 2050 için veri projeksiyonları, sardin, uskumru, ringa balığı ve dünyada sınırlı kırmızı et arzı nedeniyle hamsi sadece yüzde 8'in yerini almış olmalıdır.
Kalp, kanser, diyabet …
Bununla birlikte, kişi başına küresel günlük balık tüketiminin önerilen seviyeye yakın bir seviyede tüketiminin ve bu nedenle genel sağlık üzerindeki etkisinin önemli olacağı tahmin edilmektedir.
Araştırmacılar, bu türlerin “denizdeki türlerin son derece besleyici, ekolojik, uygun ve bol olduğunu” vurguladılar.
Araştırmacılar ayrıca, küresel diyette kırmızı et yerine yem balıklarının (düşük piyasa değeri ancak yüksek sağlık yararları) kullanımının, özellikle iskemik kalp hastalığı, inme, diyabet ve karsinom gibi içten olmayan hastalıkların etkisinin Kolon -Reto harika olurdu.
Türkiye'deki Sardina Çanakkale de dahil olmak üzere bu balık türleri, vücut üzerinde çok yararlı etkileri olduğunu gösteren iki omega-3 doymamış ölümcül asit olan DHA ve EPA açısından yüksek bir içeriğe sahiptir. Aksine, özellikle sığır hayvanları tarafından yüksek sürekli kırmızı et tüketimi, kardiyovasküler hastalıkların ve bazı kanser türlerinin gelişimi ile bağlantılıdır. Yaz aylarında doğrudan denizden masamıza gelen mevsimsel bir sahil ve Sardina, kutuda tüketerek ihtiyacımız olan omega 3 yağ asitlerini almamıza izin veriyor.