Güncel Haberler

10 yaşında çocuk güneş kremi kullandı! Hastaneye kaldırıldı… “Üzerine sıcak su dökülmüş gibi görünüyordu”

İngiltere'de 10 yaşındaki Hector Harvey, annesi Natalie Harvey (47), kocası Ben Limbrick (40) ve Hector'un erkek kardeşi Hugo (15) ile birlikte Afrika kıyıları açıklarında bir takımada olan Cape Verde'ye tatile gitti. Yanlarında getirdikleri güneş kremi bittiğinde yerel bir mağazadan SPF90'lı güneş kremi satın aldılar. 10 yaşındaki Harvey'in, tatil günü havuza gitmeden 30 dakika önce güneş kremi sürdüğü iddia edildi.

“KOLLARI VE OMUZLARI SULUYDU”

Havaalanından beri sıcak ve uykulu olan çocuk, eve dönerken heyecanlandı ve boynunda birçok şişlik olduğunu fark etti. Daha sonra 10 yaşındaki çocuğun kıyafetleri çıkarıldı ve göğsünde, kollarında ve omuzlarında 8 santimetrelik büyük “sulu” kabarcıkların oluştuğu gözlemlendi.

silahlar2

AMELİYA ALINDI

Mail Online'ın yayınladığı habere göre, havaalanında kabarcıklar fark edilmesi üzerine çocuk hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Ameliyat sırasında çocuğun vücudundaki tüm kabarcıklar tek tek patlayıp temizlendi ve çocuk iyileşti. Çocuğun güneş yanığı tedavisi gördüğü ve vücudunun sanki üzerine “sıcak su” dökülmüş gibi göründüğü bildirildi.

silahlar1

GÜNEŞ KREMİ “SAHTE” VEYA “SON KULLANIMI GEÇMİŞ” OLABİLİR

Aile, yanıkların nedeninin henüz kanıtlanmadığını ancak çocuğu tedavi eden doktorların, yurtdışından satın alınan kremin son kullanma tarihi geçmiş veya sahte olabileceğini öne sürdüğünü söyledi.

silahlar4

Anne Natalie Harvey, alacağınız güneş kremlerine dikkat etmeniz gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
''İlk başta neyin yanlış gittiğini anlayamadım. Güneş koruyucuyu yeniden uyguladığımı ve her şeyi doğru yaptığımı biliyordu. Doktor güneş koruyucunun son kullanma tarihinin geçmiş olabileceğini söyledi. Oğlumu hemen ameliyathaneye aldılar. Enfeksiyonu önlemek için temizlendi ve bandajlandı. Yanıkların boyutuna rağmen Ettore iyileşti ve herhangi bir yara izi kalmayacak. Tatile gidecekseniz yanınızda ekstra bir şişe güneş kremi getirin. Eğer gittiğiniz yerde satın almanız gerekiyorsa, bunun iyi bir güneş kremi olup olmadığını öğrenmenizi ve UVA derecesine sahip olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.”

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom