Sofralarınıza renk katan geleneksel lezzet: Soka turşusu tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Soka turşusu hem kahvaltılarda hem de ana yemeklerde sıklıkla tercih edilen geleneksel bir lezzettir. Basit malzemelerle yapılabilen bu turşu, evde doğal yöntemlerle fermente edildiğinde sağlıklı ve lezzetli bir tada sahip oluyor. Kuyu, Sofralarınıza renk katan bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İş yerinde, Balkan mutfağından nefis soka turşusu tarifi…
SOKA TURŞU TARİFİ
Malzemeler:
1 kilogram yeşil biber
2 yemek kaşığı kaba tuz
300-400 gram süzme yoğurt
150-200 gram ricotta
200 ml krema
1 litre süt
SOKA TURŞUSUNUN HAZIRLANIŞI
Biberlerin çekirdeklerini ve saplarını alıp temizleyin.
Kaba tuzla tuzlayıp düz bir tepsiye dizin.
Üzerini kapatıp en az 6 saat dinlenmeye bırakın.
Fazla tuzu yıkayın ve bir kenara koyun.
Ricotta ve kremayı derin bir kapta ezip süzme yoğurdu ekleyin.
Karıştırın.
Biberleri hazırlanan kremayla doldurun ve kavanoza sıkıca yerleştirin.
Üzerlerine sütü ekleyin ve birbirlerine temas etmeleri için üzerlerini yağlı kağıtla örtün.
Kavanozu sıkıca kapatın.
2 hafta buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Sert.
Afiyet olsun!



