Güncel Haberler

Sofralarınıza renk katan geleneksel lezzet: Soka turşusu tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Soka turşusu hem kahvaltılarda hem de ana yemeklerde sıklıkla tercih edilen geleneksel bir lezzettir. Basit malzemelerle yapılabilen bu turşu, evde doğal yöntemlerle fermente edildiğinde sağlıklı ve lezzetli bir tada sahip oluyor. Kuyu, Sofralarınıza renk katan bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İş yerinde, Balkan mutfağından nefis soka turşusu tarifi…

SOKA TURŞU TARİFİ

Malzemeler:

1 kilogram yeşil biber

2 yemek kaşığı kaba tuz

300-400 gram süzme yoğurt

150-200 gram ricotta

200 ml krema

1 litre süt

SOKA TURŞUSUNUN HAZIRLANIŞI

Biberlerin çekirdeklerini ve saplarını alıp temizleyin.

Kaba tuzla tuzlayıp düz bir tepsiye dizin.

Üzerini kapatıp en az 6 saat dinlenmeye bırakın.

Fazla tuzu yıkayın ve bir kenara koyun.

Ricotta ve kremayı derin bir kapta ezip süzme yoğurdu ekleyin.

Karıştırın.

Biberleri hazırlanan kremayla doldurun ve kavanoza sıkıca yerleştirin.

Üzerlerine sütü ekleyin ve birbirlerine temas etmeleri için üzerlerini yağlı kağıtla örtün.

Kavanozu sıkıca kapatın.

2 hafta buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Sert.

Afiyet olsun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
jojobet pusulabet matbet giriş pusulabet pusulabet
gaziantep escort gaziantep escort