Güncel Haberler

2024-YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2024-YKS sınavı için gerekli belgeler neler?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları kapandı. Kuyu, 2024-YKS sınavına giriş kontenjanları ne zaman açıklanacak? 2024-YKS sınavı için gerekli belgeler nelerdir?

YKS SINAV KAYIT YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav yerlerini sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ​​adresinden öğrenebilecekler. Mayıs ayının son haftasından itibaren belgelerin erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Adaylar, sınava girecekleri yerle ilgili bilgileri gösteren sınav kayıt belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden TC kimlik numaraları ve adayların şifrelerini kullanarak alabilirler.

SINAVA KATILMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Adaylar, sınav kayıt belgelerini sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce başlamak üzere ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet sitesinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile temin edebilecekler.

Belgede adayın sınava gireceği yer, bina, oda bilgileri ve fotoğrafı yer alacak. Hiçbir aday, sınav kayıt belgesinde belirtilen salon dışında bir yerde sınava giremeyecektir. Adayların sınav sırasında ilgili sınav dönemine ait sınav kayıt belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

İlgili sınav dönemine ait sınav kayıt belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınav binasına alınmayacaktır. Belgede adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacaktır. Adaylar bu belgelerin çıktısını alırken fotoğraflarının belge üzerinde görünür olmasına dikkat edeceklerdir. Belgenin ön veya arka yüzünde ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret veya benzerinin bulunması halinde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber