Güncel Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ABD’de Türk vatandaşlarla buluştu

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkışının ardından Kacır, fırlatılışı izlemek için çeşitli eyaletlerden gelen Türk vatandaşlarla buluştu.

Kacır, tarihi bir günün akşamında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. “ABD ziyaretlerimiz bu kez hepimiz için unutulmaz bir anıya tanıklık etmek üzere gerçekleşti. Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu gerçeğe dönüştü. Türkiye, uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yapan oğullarından birini uzaya gönderdi. Bir astronot olarak kuvvet.” dedi.

Bakan Kacır, Alper Gezeravcı ile Türkiye’nin hayallerinin ve umutlarının göklerin ötesine geçtiğini söyledi.

Kacır, Gezeravcı’nın bilimsel görev olarak yürüttüğü uzay görevi kapsamında 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 13 bilimsel deney gerçekleştireceğini açıkladı. “Gezeravcı’nın uzay görevi, uzay bilimleri alanında gelecekte yapılacak çalışmalara öncü olması, Türk gençliği ve çocuklarına ilham kaynağı olması açısından çok değerli. Türk çocuklarının hayalleri artık sınır tanımayacak. Türkiye yoluna devam ediyor” İkinci yüzyılımızı Türk yüzyılı yapacak çalışmalar bilimle ilgilidir. “Bunlar teknolojide çığır açan çalışmalar. Bunların hepsinin milletimize etkisi çok büyük.” dedi.


“Cumhurbaşkanımızın bu tarihi misyonu yerine getirmesi bir kez daha fırsat oldu.”

Pek çok duyguyu bir arada yaşamak isteyen Kacır, şunları söyledi:


“Biliyoruz ki Türkiye sadece Türkiye değil. Türkiye’nin kalpleri ülke sevgisiyle atan evlatları var, farklı sebeplerle dünyaya göç etmiş ama kendi coğrafyasında Türkiye için çalışan, ay yıldızlı bayrağı temsil eden vatandaşlarımız var. ‘Türkiye güçlü olsun ki, merhamet dünyaya ulaşsın.’ Dua eden mazlum ve üzgün insanlar var. Her alanda, her birimiz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 100 yıllık eseri 21 yılda tamamladı. Bir kez daha bu tarihi görevi yerine getirme fırsatını yakaladı. Kısmetse. “Birlikte çok güzel işler yapacağız. Geleceğimiz daha parlak olacak. Daha nice başarı hikayelerinin sayfalarını birlikte yazacağız.”

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Başkanı Seyyid Şahin de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki uzay misyonunun ülkeye ve millete hayırlı olmasını umduğunu ifade etti. “Fiziksel olarak Türkiye’den uzakta olsak da kalbimiz vatanımıza dönük” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking