Güncel Haberler

Mahruze Teyze bu kez ‘İmamoğlu’ dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluCHP Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç ile birlikte marketi gezdi.

İmamoğlu ve Koç, Battalgazi ilçesindeki yerel pazar ziyaretinde vatandaşlar ve tüccarlardan yoğun ilgiyle karşılaştı. İmamoğlu’nun Sultanbeyli’deki ikinci adresi Turgutreis Mahallesi oldu.

İmamoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçim kampanyası kapsamında 16 Ocak 2019’da çarşıya yaptığı ilk ziyarette tanıştığı Mahruze Keleş’in evinde Koç’un konuğu oldu.

5 YIL SONRA YENİDEN BİR ARAYA GELDİLER

İmamoğlu ile Mahruze Teyze yaklaşık 5 yıl sonra yeniden buluştu. Mahruze-Hasan Keleş çifti, İmamoğlu’nu ana mönüsünün keten olduğu gösterişli bir sofrada ağırladı.

İmamoğlu’nun kendisi “Senin için sabaha kadar yatmadım. “Yemin ederim, her zaman senin sevdiğin şeyi yaptım.” Kendisini bu sözlerle selamlayan Keleş’e masayı göstererek, “Ne güzel şeyler yapmışsın” diye cevap verdi. Keyifli geçen sohbetin geri kalan kısmı şöyle özetlendi:

Keleş: Tekrar buluştuk çok şükür.

İmamoğlu: Allah korusun.

Keleş: Amin.

İmamoğlu: Maşallah seni iyi gördüm.

Keleş: Ben iyiyim ama adam hasta.

İmamoğlu: Neden?

Hasan Keleş: Bunak. Çok fazla rahatsızlık olacak.

İMAMOĞLU, KELEŞ’İN ANNESİYLE TELEFONDA KONUŞTU: “ALLAH’IN İZNİYLE MAHRUZE ABLA’NIN OYUNU ALMAYA GELDİK”

Konuşmanın bu noktasında Mahruze Keleş’in annesi telefonla kızını aradı.

Keleş: Ana, bunu daha sonra konuşacağız. Ah anne. Peki kim gelecek? Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu geldi. Bakın, merhaba deyin diyor.

Telefonu alan İmamoğlu: Ellerinden öpüyorum. Annemle tanıştık. Teşekkür ederim anne, teşekkür ederim. Allah’ın izniyle Mahruze Abla’nın yeminini etmeye geldik. Onu alıp gideceğiz. Hayır, hâlâ dua istiyoruz, tek istediğimiz bu.

Keleş: Sorun değil. Senin buraya gelmen zaten benim için yeterliydi. Senin bu gülen yüzün, bu şekilde gelişin, tevazusun, insanlara bu kadar açık konuşmam… Vallahi tatlı dilim, gülen yüzün… Bu dilimiz buradan cehennemi, dolayısıyla cenneti uzaklaştırır.

İmamoğlu: Sağ. Ne kadar güzel söyledin.

Keleş: Herşeyi buradan alıyoruz. Ne yapmalıyız? Hepimizi Allah yarattı. Allah yaratmasaydı biz buraya gelmezdik.

GAZETECİLER SORUYOR: ‘OY VERİR MİSİNİZ?’

Esprilerin ve kahkahaların olduğu sohbetin son bölümlerinde gazeteciler Keleş’e şu soruyu sordu: “Mahruze Hanım oy verir misiniz? “2019’dan beri kendimize bu soruyu soruyoruz.”

Keleş’in soruya yanıtı şu oldu: “Eh, dedim, söyledim. ‘Ben seninleyim’ dedim.”

Keleş, gazetecilerin sorduğu ikinci soru şuydu: “Bu eve pek çok isim girdi. “Sayın İmamoğlu ile ilişkiniz şu anda ne durumda?” “Eh, onun güler yüzü ve tatlı dili yeter. Seni oğlum gibi seviyorum. Başkalarını bu şekilde davet etsem gelmezler. Telefonu açtığımda hemen “Merhaba” diyorlar. Tek başına dışarı çıkıyor. Kız arkadaşımın kana ihtiyacı vardı. Bizim de cenazemiz vardı. Zeynep Kamil hastaneye kaldırıldı. Ölülerimizi bıraktık, hemen Başkanımı aradım. “Ne yapmalıyım?” diye o kısmı da aradım. Ben aramam. Oradan ses gelmedi. Kendisini aradım, “Tamam Mahruze Abla” dedi. Hemen hastaneyi canlandırdı. Hastanede bana şunu sordular: “İmamoğlu’nu ne ilgilendiriyor?” ‘Kardeşim’ dedim” o cevapladı.

İMAMOĞLU: “Oy verse de vermese de insan sevilemez mi?”

Gazetecilerin Keleş’e “Önce gönlünüzü, şimdi de oyunuzu mu kazandı?” sorusunu sorması üzerine İmamoğlu araya girerek, “Önce duasını, sonra gönlünü, sonra oyunu” dedi.

Keleş, İmamoğlu’na şu yanıtı verdi: “Aynen evet. Allah. Allah’a kurban vereyim, “Allah ne derse o olur” diye tasdik etti.

İmamoğlu, gazetecilerin “Keten yediniz mi?” sorusuna, “Aldım, aldım, arabaya götürdüm” yanıtını verdi.

İmamoğlu, Keleş ailesinin evinden ayrılırken kendisine şu seslendi:Dün sokaklarda herkesin oyunu alacağınızı söylediniz. “AK Parti’nin en zor seçmeni Mahruze Keleş’in oyunu almışsınız gibi görünüyor…” Ben hep şunu söylüyorum; İnsanlar için çalışmak önemlidir. İnsanların gönüllerine ulaşmak önemli. İnsanların dualarını kabul etmek önemlidir. Bunu her zaman söylüyorum; Önce duasını alırsın, sonra kalbini kazanırsın, sonra da oyunu alırsın. O size kalmış. Ben de… ‘Oyunu istiyorum. Oy oy oy…’ Peki insanlar oy verse de vermese de sevilemez mi? Herkesi seviyorum. Oy kullansa da vermese de sorun değil. Ama bugün “Oy vereceğim” derse Allah ondan razı olsun. Böylece ben de buna layık olacağım.” o cevapladı.

Keleş, evinin balkonundan İmamoğlu’na el sallayarak selam verdi.

İMAMOĞLU VE KELEŞ’İN HİKAYESİ

31 Mart 2019 yerel seçim kampanyasını “partisinin az oy aldığı ilçelere yaptığı ziyaretler” üzerine kuran İmamoğlu’nun 60 yaşında Mahruze Keleş ile pazarda yaşadığı diyalog herkesin gündeminde Türkiye için de İstanbul için de. İmamoğlu’nun siyasetçi olduğunu öğrenen Keleş, diyaloğun başında hayat pahalılığından şikayet ederek CHP adayına nereli olduğunu sordu.

İmamoğlu’ndan “Trabzon” cevabını alan Keleş, “Ben de Gümüşhaneliyim” yanıtını verdi. İmamoğlu’nun CHP adayı olduğunu öğrenen Keleş, “Tayyip Erdoğan’a sadık değilseniz size oy yok” yanıtını verdi.

İmamoğlu, “Ben CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyım” deyince Keleş, “Hayır, hayır onlara iş yok. Size börek, kete yaparım ama oy vermem” dedi. diye yanıt verdi. Sonra İmamoğlu, “Ben sizin oyununuzu değil, duanızı istiyorum. ‘Seçimi kazanıp evinize geleceğim, böreklerinizi, ketelerinizi yiyeceğim, enerjimi alıp 5 yıl deli gibi çalışacağım’ dedi. cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sözünü tutan İmamoğlu, 6 Ağustos 2019’da Sultanbeyli Turgutreis Mahallesi’ndeki evinde kendisini ziyaret etti. İmamoğlu’nun ardından dönemin İBB başkan adayı Binali Yıldırım da ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keleş ailesini ayrı ayrı ziyaret etti. Ev.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking