Güncel Haberler

İsrail, Şifa Hastanesi ile ilgili görüntüleri dünya ile paylaştı! Açıklamalar peş peşe geldi: ‘Büyük istihbarat başarısızlığı’

İsrail ordusunun dün gece Şifa hastanesine düzenlediği baskından 17 saat sonra iddialarına kanıt olarak sunduğu görüntüler istenilen sonucu vermedi.

“SİLAHLAR VE ELEKTRONİK MALZEMELER ELE GETİRİLDİ”

Şifa hastanesinin çevresini ve avlusunu tanklarla kuşatan ve hastaneyi tamamen dış dünyaya kapalı tutan İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, MR taraması sırasında “silah ve elektronik cihazlara” el konulduğu belirtiliyor. .

Ordunun paylaştığı görüntülerde bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap ve bir düzine Kalaşnikof tüfeği, yelek ve çoğu paslı olan ve muhtemelen Hamas’a ait olan el bombaları gibi malzemeler yer alıyor.

HERHANGİ BİR DELİL SUNULMADI

Ancak görüntülerde tünel veya gizli geçit gibi sabit özellikler veya hastanenin Hamas’ın karargahı olduğunu gösterebilecek İsrailli mahkumların varlığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyordu.

İsrail ordusunun, “Hamas’ın ana karargâhı olması nedeniyle uluslararası koruma statüsüne sahip olmadığı” iddia edilen Şifa hastanesinde haftalar önce açıkladığı sonuçlar, İsrail basınında da eleştirildi.

2,

İsrailli gazeteci ve güvenlik analisti Yossi Cohen, sosyal medya platformu X’teki paylaşımında “Şifa’ya (hastane) karşı kötü duygular beslediğini” kaydetti.

İsrail’in “eşi görülmemiş çocukça icatlar” sunduğunu öne süren Cohen, şöyle konuştu: “Yani orada (İsrailli) rehineler ve teröristler bulunamadı. Şimdi ordu sözcüsü Şifa’ya Hamas’ın karargâhı olduğu için girdiklerini, orada silahlar, haritalar olduğunu söylüyor.” ve karargah orada.” . Hiç etkileyici değil. Beklentilere ve uluslararası imajın zedelenmesine değdi mi?” diye konuştu.

“İSRAİL’İN BÜYÜK BAŞARISIZLIĞI”

İsrail televizyonu Channel 13 de “İsrail istihbaratının ciddi başarısızlığı” yorumunu yaptı ve şunları söyledi: “İsrail ordusunun iddia ettiğinin aksine Şifa hastanesinde askeri tesis olduğuna dair hiçbir belirti yok.” eleştiri yapılmıştır.

Sağcı İsrail gazetesi Jerusalem Post da İsrail ordusunun Şifa hastanesine düzenlenen baskında vardığı sonucu “hayal kırıklığı yaratan” olarak nitelendirdi.

3

Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde, “İsrail ordu istihbaratı, 7 Ekim’de İsrail’e saldıran Hamas üyelerinden 200’ünün Şifa hastanesinde olduğunu söyledi. Bu 200 Hamas gücü buharlaşıp yok mu oldu?” ifadelerine yer verildi.

Filistinli siyasetçi ve araştırmacı Mustafa Bergusi ise yorumunda değerlendirmesini yaptı.

4

Bergusi, İsrail ordusunun vardığı sonucu “tüm skandalların anası” olarak nitelendirdi.

Şifa hastanesinin yayınladığı görüntülerin yoğun eleştiriye maruz kalması üzerine İsrail ordusu yeni bir paylaşım yaparak, yayınlanan videonun “uzun versiyonunu” paylaştı. Önceki görüntülerin aksine videoda, İsrail ordusu sözcüsünün MR binasının zemin katındaki odalar arasında yürürken yaptığı yalnızca genel yorumlar yer alıyordu.

5

Bu eleştirilere yanıt olarak İsrail ordusu, daha önce paylaşılan videonun devamı olduğunu söyleyerek bir paylaşım daha paylaştı.

Bu son gönderide İsrail ordusunun, söz konusu hastanenin “Hamas’ın ana karargahı” olduğu iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt yoktu.

6

Kaynak: AA

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Gazze'den 27 hasta Türkiye'ye getirildi!  Bakan Koca: Gazze’den 27 hasta Türkiye’ye getirildi! Bakan Koca: “Herkes kanserdir”
Düzce'de zincirleme kaza: 4 araç çarpıştıDüzce’de zincirleme kaza: 4 araç çarpıştı
Porsuk Çayı'na düştü!  O anlar cep telefonuna kaydedildiPorsuk Çayı’na düştü! O anlar cep telefonuna kaydedildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking