Güncel Haberler

Elena Clemente kimdir? İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kaç yaşında?

MasterChef All Starİtalya’nın İstanbul Başkonsolosu bu akşamki bölümde Elena Clemente misafir olacak. Tanıtım görsellerine bakan insanlar Elena Clemente’nin kim olduğunu ve kariyerini merak ediyordu. Peki Elena Clemente kimdir? İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kaç yaşındadır?

ELENA CLEMENTE KİMDİR?

Elena Clemente, 1975 yılında Pordenone’de doğdu. Clemente, Trieste Üniversitesi Uluslararası ve Diplomatik Bilimler bölümünden mezun oldu ve diplomatik kariyerine 2002 yılında başladı.

Farnesina’daki ilk pozisyonlar Sahra Altı Afrika Ülkeleri Genel Müdürlüğü ve Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü’ndedir. İlk yurtdışı görevi Buenos Aires’teydi. 2008 yılında Arjantin ofisinde Konsolos olarak görev yaptı ve Ekim 2010’da Kabil’e Birinci Sekreter olarak atanarak bu görevinden ayrıldı.

2012 yılında Kudüs Başkonsolosluğu’nda Konsolos Yardımcısı olarak görev yaptı; Ertesi yıl konsolosluk görevlerine onaylandı. 2016 yılında Farnesina’ya geri döndü ve bu kez doğrudan Siyasi ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü’ne rapor verdi. 2018 yılında doğrudan Kalkınma İşbirliği Genel Müdürüne rapor vermiştir ve 2019 yılından bu yana Ofis I’den sorumludur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking