Güncel Haberler

İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv'in İran'a saldırmak üzere olduğunu söyledi

İsmi açıklanmayan İsrailli yetkililerin sözlerine dayandırılan KAN haberinde, “İsrail, İran'a yönelik olası bir saldırıya hazırlık olarak tarihinin en gergin ve karmaşık dönemlerinden birini yaşıyor” denildi.

Haberde, “İsrail'in İran'a saldırı düzenlemek üzere olduğu” ve “ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik saldırısına odaklandığı ve saldırının hafifletilmesi için baskı yaptığı” belirtildi.

Soykırımcı İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bugün askeri üs ziyaretinde ülkesinin İran'a olası saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “İran'a saldırdıktan sonra hazırlık ve eğitim sürecinde ne yaptığınızı herkes anlayacak” dedi. dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a düzenlediği saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölmesinin ardından başlayan Ortadoğu gezisi kapsamında ilk kez dün işgal altındaki İsrail'e geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'a gitti.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısı düzenledi. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

İşgal altındaki İsrail televizyon kanalı 13'te yayınlanan haberde, ABD'nin Tel Aviv'den İran'a yönelik saldırısını “gerginleştirmesini” istediği iddia edildi.

Bu iddiaya ilişkin İsrail yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a tepkisinin “gerginliği artırmaması” gerektiği uyarısında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber