Güncel Haberler

HDP Esenyurt İlçe Başkanı Sağlam’a terör örgütü üyeliğinden hapis cezası

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya HDP Esenyurt İlçe Başkanı, tutuksuz sanık Ercan Sağlam ve sanık avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Dilan Kılıç Karakoyun, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ercan Sağlam’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Komisyon, Sağlam’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, diğer sanık Dilan Kılıç Karakoyun’un ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamasından beraatına karar verdi. terör örgütü”. “.


Savcılıktan

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının asılı olduğunun öğrenilmesi üzerine polis ekiplerinin HDP Esenyurt ilçe merkezinde arama yaptığı belirtildi.

İddianamede, parti binasının tüm odaları ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel belge, poster, görsel, tablo ve dijital materyale el konulduğu, bina içerisinde örgüt üyelerinin fotoğrafları ve görüntülerinin bulunduğu belirtildi. .

İddianamede sanıklar Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç Karakoyun, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 11’er yıl 6 aydan 25’er yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. ” organizasyon”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking