Güncel Haberler

İngiltere, çocuklar arasında kullanımı artan elektronik sigaraya karşı yeni önlemler aldı

İngiltere Başbakanlık 10 Numaralı Ofis’ten yapılan açıklamada, e-sigara kullanan çocuk sayısının son üç yılda üç katına çıktığı ve 11-15 yaş arası çocukların yüzde 9’unun e-sigara kullandığı belirtildi.

Açıklamada, tek kullanımlık elektronik sigara kullanan 11-17 yaş arası çocuk sayısının son 2 yılda 9 kat arttığına dikkat çekilerek, elektronik sigaranın aromasının azaltılması, paketlerin daha az fark edilir hale getirilmesi ve sigaranın daha az dikkat çekmesi yönünde karar alındığı bilgisi verildi. bunları pazarlarda gözle görülür şekilde satmayın.

Açıklamada ayrıca sigara dışındaki nikotin içeren ürünlerin çocuklara satışının da yasaklanacağı belirtiliyor.

Açıklamada, bu ürünleri çocuklara satan kişilere 2 bin 500 lira (yaklaşık 96 bin lira) para cezası verileceği, bu ürünleri çocuklara satanlara ise 30 milyon lira (yaklaşık 1,1 milyar lira) tahsisat yapılacağı belirtildi. çocuklar. Ülkede e-sigara kaçakçılığı ve satışıyla mücadele etmek.

Basın bülteninde, elektronik sigara kullanımına yalnızca sigarayı bırakmak isteyen yetişkinlerin teşvik edildiği hatırlatılırken, her yıl 50 bin ile 70 bin arasında kişinin bu yöntemle sigarayı bıraktığının tahmin edildiği belirtildi.

Öte yandan çöplere atılan e-sigaraların çöp kamyonlarında veya çöplüklerde yangına neden olduğu da vurgulanıyor.


“Çocuklara elektronik sigara satışı kabul edilemez”

Yeni uygulamayla birlikte çevre ve halk sağlığı tedbirlerinin alındığı belirtilen açıklamada, geçen yıl her hafta yaklaşık 5 milyon tek kullanımlık e-sigaranın çöpe atıldığı, bu sayının 1,3 milyon olacağı belirtildi. 2022’de haftalık.

Açıklamada, çöpe atılan 5 milyon tek kullanımlık e-sigaranın içerdiği lityum pillerin, elektrikli araçlar için 5 bin pile eşdeğer olduğu vurgulanırken, Başbakan Rishi Sunak ile Sağlık ve Çevre Bakanlarının değerlendirmelerine de yer verildi.

Sunak, e-sigaranın insan sağlığına uzun vadeli etkilerinin bilinmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “E-sigara sigarayı bırakmada faydalı olsa da çocuklara satışı kabul edilemez. Başbakan olarak gereğini yapmak benim görevimdir. Uzun vadede ülkemiz için önemli bir şey. Bu yüzden tek kullanımlık sigaraya karşı önlem alıyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Victoria Atkins şunları söyledi: “Sigara, Birleşik Krallık’ta önlenebilir ölümlerin önde gelen nedenidir. Neredeyse her dakika bir kişi sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hastaneye kaldırılıyor. Bu, toplumumuza her yıl 17 milyar £’a (yaklaşık 655 milyar £) mal oluyor. “. ve sağlık sistemimiz de büyük bir yük taşıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Çevre Bakanı Steve Barclay, geri dönüşümü oldukça zor olan milyonlarca tek kullanımlık e-sigaranın çöpe atıldığını vurguladı.

İngiliz hükümeti, geçen yıl açıklanan kararlarla, 2009’dan sonra doğanların ömür boyu tütün ve sigara ürünleri elektronikleri satın alamamalarını sağlamak amacıyla sigara satın alma yaşının her yıl yükseltilmesi de dahil olmak üzere bir dizi önlem aldı.

Bu bağlamda “ilk sigarasız nesil” hedefini açıklayan hükümet, sigara kaçakçılığını önlemek, satış standartlarını düzenlemek ve denetlemek için bir çalışma grubu oluşturmak üzere önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyon £ tutarında bir fon oluşturulacağını duyurdu. satış.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber