Güncel Haberler

Vakalar arttı, Çin’den gelen gizemli pnömoni virüsü haberi endişe yarattı! Salgın Türkiye’yi etkiler mi? Uzman isim açıkladı

Havalar soğudukça vatandaşlar salgın konusunda uyarmaya devam eden uzmanlar, özellikle okullarda bulaşma riskinin daha yüksek olduğunu vurguladı. Özellikle son günlerde yüksek ateş, burun akıntısı ve öksürük gibi sorunlarla hastanelere başvuranların sayısı artarken, Çin’den gelen haberler endişe yaratıyor.

ÇOCUKLARDA VAKA SAYISI ARTTI

Çin’de özellikle çocuk yaş grubunda solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığında artış bildirilmeye başlandığını kaydeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, şu anda ülkemizde alarm ve paniğe neden olabilecek bir riskin bulunmadığını belirtti.

Profesör. Dr. Tevfik Özlü şu ifadeleri kullandı;

“Çin’den özellikle çocukluk yaş grubunda solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış rapor edilmeye başlandı. Ardından bu artışın Danimarka, Hollanda ve hatta Fransa gibi Avrupa ülkelerinde de gözlemlendiği bilgisi geliyor. Hindistan” Bu konuda önlem alan ülkeler arasında yer alıyor.” Yeni bir virüs var mı? Yeni bir salgının başlayacağına dair korku vardı. Son dönemde Kovid-19 salgını nedeniyle böyle bir travma yaşadık. Bu yüzden herkesin endişeli olması şaşırtıcı değil diye düşünüyorum. Bildiğimiz kadarıyla bu olaylardan sonra yeni bir virüs ya da mikroorganizma tespit edildi. Hayır. Bu dönemde bu tür solunum yolu enfeksiyonlarında mevsimsel bir artış beklediğimiz bir durum. Şu ana kadar vakalardan bildiğimiz diğer virüs ve bakteriler izole edildi. İnsanlarda en sık görülen hastalık, Rhinovirus veya Adenovirus dediğimiz RSV’dir. Virüslerden kaynaklandığına ve burada mikroplazma dediğimiz bir bakterinin de rol oynadığına dair veriler var. Dolayısıyla şu anda alarma veya paniğe yol açacak bir risk görünmüyor. “Vaka artışını takip etmemiz lazım, periyodik olarak çok da beklenmedik bir olay değil.”

AW092234_01

“ENDİŞE YOK AMA ÖNLEMLİ OLMAKTA FAYDA VAR”

Türkiye’de griple ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı verileri takip ettiğimizi, önceki yıllara göre farklı bir yoğunluk veya sorun görülmediğini belirten Özlü, şöyle konuştu: “Kış mevsimi nedeniyle hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Bu tür enfeksiyonlar Kuzey Yarımküre ülkelerinde bu sezon bekleniyor. Raporlara göre özellikle çocuklarda daha belirgin görülüyor. Zatürre hastası olduğuna dair bilgiler var. Bu tür solunum yolu enfeksiyonları üst solunum yolu enfeksiyonları olarak başlıyor, daha çok benzer boğaz ağrısına kadar gidebiliyor ama zatürreye de dönüşebiliyor.Özellikle kreş ve okullarda çocuklar arasında yayılması çok daha kolay.Ülkemizde şu an için bu yönde bir veri yok.Siteden takip ediyorum. Türkiye’de griple ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı verilerde gördüğüm kadarıyla önceki yıllara göre farklı bir yoğunluk ya da sorun görünmüyor. Türkiye’de RSV, rinovirüs ve diğer Kovid dışı kronovirüsler her yıl mevsimsel olarak görüldüğü gibi bu yıl da görülmeye devam ediyor. “Endişelenecek bir şey yok ama dikkatli olmakta fayda var” dedi.

(İHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yıllar sonra ilk kez gördüm!Yıllar sonra ilk kez gördüm!
Noel öncesi operasyon!  Gözaltılar varNoel öncesi operasyon! Gözaltılar var
İmamoğlu'ndan sürpriz görüşme: O an anlamlı!İmamoğlu’ndan sürpriz görüşme: O an anlamlı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking