Güncel Haberler

Polis merkezine saldırmıştı: ‘Şehit olmaya gidiyorum’ demiş – Son Dakika Türkiye Haberleri

23 Şubat gecesi Yüreğir İlçesi Köprübaşı Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine otopark kapısından giren Ramazan Dursun, güvenlik görevlilerinin edindiği bilgiye göre, önce havaya ateş etmek istedi, ardından tüfeğini ihbar eden polis memurları HG ve AB'ye doğrulttu. kamera görüntüleri.

Silahı sıkışan zanlıyı fark eden polis, kaçan Ramazan Dursun'un peşine düştü ve omzundan vurarak yakaladı. Sanıkların evinde yapılan aramada “el koyma kararı” bulunan kitaplara el konuldu. Dursun'un, saldırı öncesi ve saldırı günü, DEAŞ adına faaliyet gösteren bir derginin Adana'daki temsilcisi olduğu için cezaevinde bulunan soruşturma kapsamında tutuklanan YT'yi ziyarete gittiği de belirlendi.

Dursun'un, Köprübaşı'ndaki polis merkezine saldırı girişiminden bir gün önce “DEAŞ üyeliği” iddiasıyla haklarında dava açılan Ö.T., ET, RY ve MC ile görüştüğü belirlendi.

“SİLAHLI SALDIRIYI BEN PLANLADIM”

Hastaneye kaldırıldıktan sonra tutuklanan Ramazan Dursun hakkında, “Devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmak” ve “kamuoyunun ilgisizliği nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. . görev'. Dursun için ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık Dursun, iddianameye eklenen ifadesinde, “Köprübaşı karakoluna silahlı saldırı yapmayı planladım. Bu eylemi izlediğim video ve sohbetlerin etkisiyle gerçekleştirdim” dedi.

“Hiçbir örgütle bağlantım yok”

Sanık Dursun'un yargılanmasına başlandı. Duruşmada avukatıyla birlikte hazır bulunan Ramazan Dursun, gardiyanları korkutmak için karakola tüfekle saldırdığını söyledi. Dursun şunları söyledi:

“Mahallede dolaşırken gardiyanlar beni durdurdu ve kimliğimi istedi. Kimliğimin yanımda olmadığını söyledim. Onlar da 'Kimlik kartın olmadan nasıl dolaşabilirsin?' dediler. Kimlik kavgası yapıyorduk, gardiyanlar beni dövdü, bu beni çok kızdırdı ve evden çıkarken hurdalığa gidip tüfek aldım, anneme “Şehit olacağımı söyledim. Amacım karakolun önünde ateş ederek gardiyanları korkutmaktı. Önce tüfekle havaya ateş etmeye çalıştım, ardından polis beni kovalayıp yaraladı. Bunu sadece bana çarpan gardiyanları korkutmak için yaptım.”

Mahkeme, sanık Dursun'un tutukluluğunun devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom