Güncel Haberler

NATO: Gürcistan’ı Avrupa-Atlantik ailesine tam üye görmek istiyoruz

Stoltenberg, Kobakhidze ile NATO karargahında buluştu.

Stoltenberg, NATO ortağı Gürcistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek, Rusya’nın işgal ettiği bölgeleri ilhak etme kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Gürcistan ile NATO arasındaki ortaklığın nasıl daha da geliştirilebileceği konusunda görüşmeler olacağını belirten Stoltenberg, “Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik ailesine tam üyeliğe, daha fazla demokrasiye ve refaha doğru ilerlediğini görmek istiyoruz.” dedi.

Kobakhidze ayrıca göreve geldikten sonra ilk yurtdışı ziyaretinin Brüksel, AB ve NATO’ya olduğunu ve bunun ülkesini söz konusu “aile”nin bir parçası yapma arzusunu yansıttığını söyledi.

Ülkesinin yıllar içinde NATO liderliğindeki misyon ve operasyonlara katıldığını belirten Kobakhidze, bunun savunma yeteneklerinin NATO ile uyumlu hale getirilmesine katkı sağladığını söyledi.

Kobakhidze, ülkesinin topraklarının yüzde 20’sinin işgal altında olduğunu vurgulayarak, NATO ve müttefiklerine ülkesine her zamankinden daha fazla destek olmaları çağrısında bulundu.

Kobakhidze dün AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Avrupa Komisyonu’nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile bir araya geldi.

Gürcistan Aralık 2023’te AB aday ülke statüsünü aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking