Güncel Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliği çalışmalarının ayrıntıları netleşiyor! Her derste konu: İslam

Cumhuriyet, 3 Kasım’da ilkokul 4’üncü sınıfta başlayan din dersleri, müfredat değişikliğiyle birlikte anaokulu ile ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıfları da kapsayacak şekilde genişletilecek ve tüm sınıflara dahil edilecek. “itibaren” İçerik konularının eklendiği, müfredat değişikliği kararının Saray’dan geldiği ve Cumhuriyetin 100. yılında değişiklik yapılmaya çalışıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Eğitim Bakanlığı’Çeşitli çalıştaylarla üzerinde çalışılmaya devam edilen yeni müfredata ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Bakanlık, “basitleştir” Hedeflenen müfredatla artık öğretmenlerden ziyade öğrencilere öncelik verileceği belirtiliyor. Öğrenciler için %80, öğretmenler için ise %20 etkili olacağına inanılan yeni süreçte, öğrencilerin araştırma yapmaya yönlendirileceğini, ardından derslerde çeşitli sunum, rapor ve çalışmalarla öğrencilerin aktif olmalarının isteneceğini unutmayın. . Bu sistemin şu anda Avrupa’da uygulandığını vurgularken, Türkiye genelinde eğitim ve donanıma erişimin eşit olmadığını, dolayısıyla sistemin eşit olmadığını da belirtmek gerekiyor. “Uygulanamaz” eleştiri yapılıyor.

Değişikliklere ilişkin tartışmalar bu konuyla sınırlı değil. Din eğitimi konusunda ısrar edenler ve şu anda “değerler eğitimi” Anaokullarında din eğitimini de bu isimle uygulayan bakanlığın, tüm ders içeriklerinde İslam’a atıfta bulunacağı ve öğrencilere her konuda İslami görüşlerin aktarılacağı belirtiliyor.

TAMAMEN İŞ YÜZÜNDEN ÖLDÜLER

Örneğin biyoloji dersinde anatomi öğretilirken İslami bakış açısının ve İslam alimlerinin konuya ilişkin görüşlerinin de ele alınacağı belirtiliyor. Müfredat değişikliğinin hemen başında “Türk öğrenciler” Çalışmalar sırasında ilk olarak başlık kısmına değinilmiştir. “Türk-İslam öğrencileri” adından ve son olarak “İslam öğrencileri” Unvanı devraldığı öğrenildi. Bu girdi altında sıralanan Türk alimlerinin sayısının bir elin parmaklarını geçemeyeceği bildirilmektedir. Müfredat çalışmaları öncesinde Talim ve Terbiye Kurulu’nda toplu görevden almalar yaşandı ve yerine yenileri getirildi. “TTK ile ilgisi olmayan isimler” muhtemelen alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking