Güncel Haberler

Kira beyannamesinde yarın son gün

Geçen yıl konut kirasından elde ettiği gelir yıllık 21 bin lirayı aşan, işyeri kirasından elde ettiği gelir ise 150 bin lirayı aşanların beyanname vermesi gerekiyor.

Mülk sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın “gib.gov.tr” internet sitesi üzerinden “Hazır Beyanname Sistemi” ile gerekli işlemlerini yapma imkanına sahip.

Evini veya işyerini kiraya veren mükelleflerin vergi beyanname verme süresi sona erdi. Beyannamelerin en geç yarın teslim edilmesi gerekmektedir.


Beyannamenin elektronik formatta sunulması imkanı

Gerçek kişilerin geçen yıl elde ettikleri işletme, tarım, serbest meslek ve maaş gelirleri ile yurt dışından elde ettikleri faiz ve temettü gelirleri için 5 Nisan tarihine kadar yıllık vergi beyannamesi verilmesi gerekiyor.

Mükellefler kendilerine kurulan hazır beyanname sistemi sayesinde yıllık vergi beyannamelerini vergi dairesine gitmeden verebiliyorlar. Mükellefler sisteme “gib.gov.tr” adresi üzerinden haftanın 7 günü 24 saati ulaşabiliyor.

Ayrıca yıllık beyannameleriniz üzerinden kazanılan gelir vergisini iki eşit taksitte ödeyebilirsiniz.

Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulama üzerinden, katılımcı bankaların banka/kredi kartlarıyla, banka hesabından havale yoluyla, yabancı ülkelerde faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla ve vergi toplamaya yetkili bankalar, vergi dairesi aracılığıyla ödenebilir. kasiyerler ve PTT gişeleri.


Bakan Şimşek de şunu ifade etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kira beyanı konusunda uyardı.

Şimşek, şöyle konuştu: “Şu ana kadar denetim planına dahil ettiğimiz 1.2 milyon taşınmazın yaklaşık 420 bininde yerinde inceleme yaptık. Saha denetimlerimize devam ederek mükelleflerimizi bilgilendiriyoruz. Kira geliri yüksek olan vergi mükelleflerimizi bilgilendireceğiz.” Herhangi bir yaptırımla karşılaşmamaları için 5 Nisan'da 2023 yılı muafiyet tutarı olan 21 bin liraya çıkaracağız.” “2020 yılına kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking