Güncel Haberler

Kalitesiz epilasyon cihazları, ciltte hasara neden olabilir

Dünya üzerinde pek çok insan pürüzsüz bir cilde sahip olmak için kozmetik uygulamalara başvursa da, tüylerden kalıcı olarak kurtulmak söz konusu olduğunda epilasyona da başvurmaktadır. Ancak sadece sağlık sektöründe değil güzellik merkezlerinde de yapılan bu uygulama ile her zaman olumlu sonuçlar elde edilememektedir. Çünkü epilasyon işlemi profesyoneller tarafından yapılsa bile, kullanılan cihazların kalitesi uygulamanın gidişatını belirler. Kalitesiz cihazlarla yapılan epilasyonun insanlar için potansiyel risk oluşturduğunu belirten Optima Laser Genel Müdürü Çetin Demirel, bazı güzellik ve sağlık merkezlerinde kullanılan kalitesiz cihazların zararlarını anlatarak, epilasyon yapacak olanların karşılaşacağı sorunları paylaştı. Epilasyon yaptıracaksanız dikkat etmelisiniz.

“Kalitesiz epilasyon cihazları cilt yanıklarına neden olabilir”

Optima Lazer genel müdürü Çetin Demirel şunları söyledi: “Epilasyon işleminde kullanılan kalitesiz cihazlar lazer ışınını yanlış yoğunlukta veya sürede uygulayabilmektedir. Bu cilt yanıklarına neden olabilir. Ayrıca ciltte renk değişimlerine ve leke oluşumuna neden olabilir. Bu cihazlara çok fazla ısı ve enerji uygulanması cildi tahriş edebilir ve döküntülere neden olabilir. Öte yandan kalitesiz cihazlar epilasyonun sonuçlarını olumsuz etkileyebilir. Yani kalıcı epilasyon yerine tüylerin yeniden çıkması ya da zayıf azalması gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali yüksektir. Bu nedenle lazer epilasyon için güvenilir bir tedavi merkezinin seçilmesi süreçte hayati rol oynamaktadır. Kaliteli makinelerle çalışan deneyimli profesyoneller, güvenli ve etkili bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur. dedi.

“Epilasyon cihazlarının kalite belgeleri ve belgeleri onaylanmalıdır”

Kaliteli epilasyon cihazlarının özelliklerini sıralayan Optima Lazer Genel Müdürü Çetin Demirel, şunları söyledi: “Epilasyon cihazlarının sertifika ve kalite belgelerinin onaylanmış olması gerekmektedir. Bu onay, cihazların güvenlik ve etkinlik standartlarını karşıladığını gösterir. İyi olarak sınıflandırılabilecek lazer epilasyon cihazları, cildi korumak için etkili bir soğutma sistemi içerir. Bu, işlem sırasında ciltte rahatsızlık, yanma veya aşırı ısınma riskini azaltır. Öte yandan farklı cilt tipleri ve saç renkleri için ayarlanabilir parametreler de içerdiğinden, işlemi kişiselleştirmenize olanak tanır. “En etkili dalga boylarının pratik kullanımına imkan vererek enerjinin hedeflenen alana hassas bir şekilde aktarılmasına olanak sağlıyor.” dedi.

Çetin Demirel, iyi epilasyon cihazlarının birçok güvenlik önlemini içerdiğini vurguladı, “Kalite cihazlarındaki cilt temas sensörleri, lazerin ciltle temas etmeden çalışmasını önleyebilir” dedi ve kalite ve kalite uygulamaları uygulamalarını ayırt etmek için tüylendirme geçirecek olanlar için aşağıdaki ipuçlarını paylaştı: “Bir kalite başvuru merkezi veya klinik gerekli lisans ve yetki belgelerine sahip olmalıdır.Kişiler bu belgeleri talep etmekten ve uzmanların eğitim veya sertifika durumlarını kontrol etmekten çekinmemelidir.Ayrıca kaliteli cihazlara ve deneyimli personele sahip merkezlerin fiyatları da yüksek olabiliyor. Çok düşük fiyatlar ile karşılaştıklarında da bu durumu sorgulamaları gerekiyor.Ayrıca abartılı ya da kesin sonuç vaat eden yerlerden de uzak durulması gerekiyor.”

“Kusursuz hizmet vermek isteyen merkezlerin cihazlarını güvenilir markalardan alması gerekiyor.”

Kaliteli bir güzellik salonu veya kliniğin temizliğe duyarlı bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten Optima Lazer Genel Müdürü Çetin Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: “Epilasyon ekipmanının bakımının iyi yapıldığını ve sterilizasyon protokollerine uyulduğunu bilmek de müşteriler için önemli bir konudur. Çünkü eski veya bakımı kötü yapılmış ekipmanlar, kalitesiz hizmetin işareti olabilir. Mevcut veya potansiyel müşterileriyle böyle bir durumla karşılaşmak istemeyen merkezler, epilasyon cihazlarını güvenilir markalardan satın almalıdır. Son teknolojiyle donatılmış yeni nesil yüksek kaliteli lazer epilasyon cihazlarımızla güzellik salonları veya klinikler için kusursuz bir hizmet verirken, kişilerin konforlu ve güvenli bir epilasyon deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Tüm salon ve kliniklerin ihtiyacını karşılayacak yüz ve vücut uygulama protokollerini içeren nanoplazma cihazımızı da hazırlıyoruz ve 2024 yılında kullanıcılarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber