Güncel Haberler

İsrail’den esir takasına ilişkin açıklama, yeni tarih verildi! Netanyahu duyurdu: Onları kapsamayacak

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, esir takası anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BU ANLAŞMA İSRAİLLİLERİ ÖLDÜRENLERİ KAPSAMAZ”

Netanyahu, Kızılhaç Örgütü’nün tutuklu değişim anlaşması kapsamına girmeyen diğer tutukluları da ziyaret edeceğini ve ilaç sağlayacağını söyledi. Netanyahu, bunun anlaşma maddelerinde yer aldığını ve Örgüt’ün üzerine düşen görevi yerine getirmesini umduğunu söyledi.

“Bu anlaşma İsraillileri öldürenleri kapsamıyor.” Netanyahu, başbakan olarak tutuklularla ilgili zor seçimlerle karşı karşıya kaldığını ve tüm zamanını onları İsrail’e dönmeye ikna etmeye çalışarak harcadığını söyledi.

İsrail’in tarihi boyunca askeri operasyonlarla mahkumları kurtarmayı başardığını belirten Netanyahu, “Ancak bu her zaman başarılı olmuyor, bu yüzden rehinelerimizi serbest bırakmak için beklemedik ve her fırsatı değerlendirmedik.” dedi.

“ORDU SAVAŞA HAZIR OLMAYA DEVAM EDECEK”

Güvenlik kurumları ve İsrail ordusunun esir takası anlaşmasını onayladığını kaydeden Netanyahu, şunları söyledi: “Güvenlik güçlerimiz geçici ateşkes döneminde güvenliği sağlayacak, istihbarat çalışmaları devam edecek ve ordu savaşa hazır olmaya devam edecek.” dedi.

“Açık olmak istiyorum.” Netanyahu şunları söyledi:

“Hamas’ı yok etmek ve tüm rehinelerimizi geri almak olan tüm hedeflerimize ulaşana kadar savaş devam edecek. Savaşın ertesi günü, terörü destekleyen hiçbir unsurun Gazze’yi yönetmeyeceği garanti edilecek. Gazze, İsrail için tehdit oluşturmayacak” İsrail’in geleceği Siyasi ve askeri çabalar “Rehinelerin geri dönüşü için gerekli koşullar oluştu. Bu durumun ilerleyen aşamalarda diğer rehinelerin de serbest bırakılmasına olanak sağlayacağına inanıyorum.”

İSRAİL’İN ENERJİ BORSASINA İLİŞKİN AÇIKLAMASI: “CUMADAN ÖNCE OLMAYACAK”

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, Perşembe günü yürürlüğe girmesi beklenen mahkum değişim süreciyle ilgili bir açıklama yaptı.

Mahkumların serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin “istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini” söyleyen Hanegbi, şunları söyledi: “Serbest bırakma, taraflar arasındaki orijinal anlaşmaya göre başlayacak ve bu Cuma gününden önce gerçekleşmeyecek.” dedi.

Thumbs_b_c_e394ead61acb8d8a0bc0a6157ceef660

AİLELERE BİLGİ VERİLMEDİ

İsrail basını duyuruyu “gecikme” olarak değerlendirdi. İsrail devlet televizyonu KAN, “İsrailli tutukluların ailelerine anlaşmanın uygulanmasındaki gecikme konusunda basına duyuru yapılmadan önce bilgi verilmediğini” bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail Ordu Radyosu’nda yayınlanan programda, anlaşma kapsamında ilk grup İsrailli mahkumun 23 Kasım’da gözaltına alınacağını söyledi.

İsrail devlet televizyonu da Gazze Şeridi’ndeki ilk İsrailli tutuklu grubunun Perşembe günü sabah 10’da serbest bırakılacağını duyurdu.

Ayrıca Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Musa Ebu Marzuk, İsrail ile çatışmalara insani bir duraklama sağlayacak uzlaşının 23 Kasım saat 10.00’da başlayacağını duyurdu.

Kaynak: AA

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Siirt'teki maden ocağında çökme!  Vali Kemal Kızılkaya acı haberi açıkladıSiirt’teki maden ocağında çökme! Vali Kemal Kızılkaya acı haberi açıkladı
Karısını dövüp kaçarken trafik kazası geçirdi!Karısını dövüp kaçarken trafik kazası geçirdi!
Hollanda'da kritik seçim!  İlk sonuçlar geldi: Aşırı sağcı Wilders büyük bir farkla öndeHollanda’da kritik seçim! İlk sonuçlar geldi: Aşırı sağcı Wilders büyük bir farkla önde

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking