Güncel Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant’ın birbirleriyle konuşmadığı iddiası

Haaretz gazetesinde yer alan haberlere göre, muhalefet partisi Yesh Atid’in (Gelecek Var) lideri eski Başbakan Lapid, partisinin toplantısında Netanyahu hükümetini eleştirdi.

Lapid, kabine toplantılarının “hiçbir yere varmayan çatışmalar, çatışmalar ve tartışmalar için utanç verici bir arena” olarak kullanıldığını söyledi.

Bakanların ordu komutanlarına karşı “kışkırtıcı eylemler” gerçekleştirdiğini iddia eden Lapid, Başbakan Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant’ın birbirleriyle konuşmadığını kaydetti.

Lapid, 8 Ocak’ta yaptığı açıklamada Netanyahu’nun “ülkeyi yönetmeye uygun olmadığını” belirterek, hükümet değişikliği veya erken seçim çağrısında bulundu.


Netanyahu ve Gallant’tan Gazze’yi kimin yöneteceği konusunda farklı açıklamalar

İsrail saldırılarının sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ni kimin yöneteceği sorusu Netanyahu ile Gallant arasındaki anlaşmazlıklardan biri.

Netanyahu daha önce de birçok kez “Gazze’de savaş sonrası Filistin yönetimine karşı olduğunu” belirtmişti.

İsrail saldırılarının sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ni Filistinlilerin yöneteceğini açıklayan Gallant, şunları söyledi: “Gazze’deki bir sonraki hükümet Gazze Şeridi’nden çıkmalı. Gazze Filistinliler tarafından yönetilecek. Askeri operasyonun sona ermesi lazım. siyasi bir eylemle bağlantılı olması” yönünde şu ifadeleri kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking