Güncel Haberler

İslamofobik söylemleri nedeniyle tutuklanan eski ABD’li diplomat Seldowitz serbest bırakıldı

Mısırlı bir sokak satıcısına karşı İslamofobik açıklamalarda bulunmasının ardından ABD’de tutuklanan eski Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Stuart Seldowitz serbest bırakıldı.

REKLAM

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı yetkilisi olan Stuart Seldowitz, İslamofobik açıklamaları nedeniyle tutuklanmasının ardından serbest bırakıldı.

New York polisi, Mısırlı bir sokak satıcısıyla yaşadığı tartışmanın ardından Seldowitz’i tutukladı ve onu ağır taciz, nefret suçları ve işyerinde tacizle suçladı.

Ancak Manhattan Ceza Mahkemesi, 64 yaşındaki Seldowitz’in denetimli serbestlik hakkına sahip olmasına izin verdi.

Eski diplomatın avukatı Scott Bookstein, şok edici sözlerine rağmen müvekkilinin “savaş kışkırtıcısı ya da İslam düşmanı olmadığını” söyledi. Bookstein, “O barışsever bir insan, Müslümanlardan veya başkalarından nefret etmiyor” dedi.

“4 bin Filistinli çocuğu öldürsek yetmez”

Sokak satıcısı Muhammed Hüseyin’i “terörist” olarak nitelendiren Seldowitz, “4 bin Filistinli çocuğu öldürsek yeterli olmaz”, “Sen de kızına Muhammed gibi tecavüz ettin mi?” Şu ifadeleri kullandı.

Seldowitz’in Manhattan’da bir sokak satıcısıyla İsrail ile Hamas arasındaki savaş hakkında tartıştığı video viral oldu. Videoda Seldowitz, Hüseyin’le yaptığı konuşmada şunları söylüyor: “Sen bir teröristsin, terörü destekliyorsun” ve “Eğer 4.000 Filistinli çocuğu öldürseydik biliyor musun? Bu yeterli değildi. Bu yeterli değildi!” dedi.

NYPD, 24 yaşındaki Hüseyin’in kendisini korkutan ve rahatsız eden “İslam karşıtı ifadeler” kullanan Seldowitz tarafından birçok kez taciz edildiğini söyledi.

Seldowitz, Başkan Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı’nda Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Güney Asya Direktörlüğü’nün direktör vekili olarak görev yaptı. Seldowitz, New York Times’a kendisinin aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail ve Filistin işleri bürosunda da çalıştığını söyledi.

Tutuklanmasından önce konuşan Seldowitz, satıcının 7 Ekim’de “Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısını desteklediğini iddia etmesinden” sonra sinirlendiğini söyledi.

WNBC televizyonuna konuşan Seldowitz şunları söyledi: “Terörizme verdiği destek nedeniyle kendisini eleştiren yorumlarımın yerinde olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ancak Seldowitz ABC News’e “aşırı tepki verdiğini ve söylediklerinden pişman olduğunu” söyledi.

Bu aşağılık söylemin şehrimizde yeri yok” dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller videolarla ilgili olarak “ABD, her türlü ırkçı veya ayrımcı dile kesinlikle karşı çıkıyor” dedi. dedi.

Hüseyin’in ortağı İslam Mustafa, ABC News’e şunları söyledi: “Hz. Muhammed hakkında bu tür sert yorumları duymak ve adama kızına tecavüz edip etmediğini sormak ve tüm bunları duymak beni rahat uyutmuyor.” dedi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da bu kadarını yazdı.

New York Valisi Kathy Hochul da olayı “nefret dolu, iğrenç ve kabul edilemez” olarak nitelendirerek, “Böyle aşağılık söylemlerin New York’ta yeri yok ve en güçlü ifadelerle kınıyoruz” dedi. dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking