Güncel Haberler

İran Dışişleri Bakanı Davos’ta: İsrail’e yönelik saldırılar Gazze savaşı biterse sonlanır

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Gazze’deki çatışmanın Orta Doğu’daki gerilimi artırabileceği uyarısında bulundu.

REKLAM

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Gazze’deki savaşın sona ermesi halinde İsrail’e ve İsrail çıkarlarına yönelik “Direniş Ekseni” saldırılarının da sona ereceğini söyledi.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, konuşmasında Gazze’deki çatışmaların Ortadoğu’da gerilimi artırabileceği uyarısında bulundu.

Emir Abdullahiyan, şunları söyledi: “Gazze’deki soykırımın sona ermesi, bölgedeki askeri eylemlerin ve krizlerin de sona ermesini sağlayacaktır. “Kızıldeniz’in güvenliği Gazze’deki gelişmelere bağlı ve İsrail’in Gazze’deki suçları sona ermediği sürece herkes zarar görecek… (Direnişin) tüm cepheleri aktif kalacak” dedi.

İran’ın Irak’taki bazı hedeflere yönelik saldırılarına değinen Emir Abdullahiyan, Tahran’ın İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın Irak’ın yarı özerk Kürt bölgesindeki faaliyetlerine ilişkin istihbarat bilgilerini Bağdat yönetimiyle paylaştığını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Irak’ın Erbil kentindeki “casus karargâhına” saldırdığını duyurdu.

Irak ise daha sonra yaptığı açıklamada ülkede böyle bir casusluk merkezinin varlığını yalanlamıştı.

İranlı bakan konuşmasında, “Direniş Ekseni”nin Yemen ayağını oluşturan Husilerin İsrail’e bağlı gemilere yönelik saldırılarının küresel deniz taşımacılığını olumsuz etkilediğine değinerek, Kızıldeniz’in güvenliğinin Gazze’deki gelişmelere bağlı olduğunu vurguladı. .

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana ABD ve İngiltere’nin hava saldırılarının hedefi olan Yemen’de Husilerin “güçlü ve etkili” bir karşılık tehdidi, petrol fiyatlarında dalgalanmalara ve küresel tedarik ağları için yeni bir soruna yol açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking