Güncel Haberler

İngiltere ve İtalya arasında hukuk savaşına konu olan 8 aylık Indi bebek hayata gözlerini yumdu

Ailesinin Indi adına verdiği hukuki mücadele, dikkatleri İngiltere’de ölümcül hasta çocukların tedavisi konusunda yaşanan hukuki mücadelelere çekti.

REKLAM

Hayatı tehdit eden hastalığının tedavisi konusunda ailesi İngiltere ve İtalya’da hukuk mücadelesi veren sekiz aylık Indi Gregory, bugün İngiltere’deki bir huzurevinde hayatını kaybetti.

Nadiren beyin hasarı geçiren küçük kızın ailesi, Pazar günü bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin kaldırılmasının ardından Indi’nin Pazartesi sabahı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Eşi Claire ile birlikte bir açıklama yapan Peder Dean Gregory şunları söyledi: “Indi’nin hayatı sabah 1.45’te sona erdi. Claire ve ben kızgınız, kalbimiz kırık ve utanıyoruz.” dedi ve çocuğun son nefesini annesinin kollarında verdiğini belirtti.

Britanya Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) ve İngiliz mahkemelerine öfkesini dile getiren Gregory, şunları söyledi: “NHS ve mahkemeler Indi’yi yalnızca daha uzun yaşama şansından mahrum etmekle kalmadı, aynı zamanda onu aile içinde ölme onurundan da mahrum etti. Ev.” ait olduğu yere” dedi.

İtalya destekli

Vücut hücrelerinin enerji üretmesini engelleyen mitokondriyal bir hastalığa sahip olan Indi, NHS tarafından tedavi edilemez bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Her ne kadar İngiliz doktorlar Indi’nin bir hastane veya bakımevindeki yaşam destek ünitesinden çıkarılmasını tavsiye etse de aile, deneysel tedavilerin kızının ömrünü uzatabileceği umuduyla kızlarını hayatta tutmak için mücadele etti.

Ebeveynler yasal yollara başvurdu ve destek aldıkları bir Hıristiyan derneğinin yardımıyla, kızlarının İtalya’daki Bambino Gesù pediatri hastanesinde tedavi edilmesi için izin istedi.

İtalyan hükümeti hem tedaviye izin verdi hem de Kızılderililere İtalyan vatandaşlığı verdi.

Ancak İngiltere’deki tıp uzmanlarının, ölmek üzere olan Indi’ye uygulanan tedavinin faydasız ve acı verici olduğunu açıklamasının ardından İngiliz mahkemeleri, Roma’da tedavi için izin alınması yönündeki yasal girişimleri reddetti.

İtalya Başbakanı Giorgio Meloni sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “Elimizden geleni yaptık. Maalesef yeterli olmadı. Güvenli yolculuklar küçük Indi.” o yazdı.

İngiltere’de ölümcül hasta çocukların tedavisi

Indi’nin davası, İngiltere’de ebeveynler ve doktorlar arasında ölümcül hasta çocukların tedavisi konusunda yaşanan bir dizi hukuki mücadelenin bir başka örneği.

İngiliz yargıçlar, ebeveynler önerilen tedavi yöntemine karşı çıksa bile, çocuğun çıkarlarının öncelikli olduğu durumlarda genellikle doktorların uyarılarını dikkate alıyor.

Temyiz mahkemesi, “manipülatif, hem doktorların hem de hakimlerin zor kararlar almasını zorlaştıran” bu tür hukuki zorlukları kınadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking