İngiltere Kilisesi, kölelikle olan tarihsel bağları telafi için 1.27 milyar dolar destek sözü verdi
İngiltere Kilisesi, kölelikle tarihsel bağları düzeltme çabalarını hızlandırma sözü verdi. Kilise, bir uzman raporunun ardından desteği 1,27 milyar dolara çıkarma sözü verdi.
Kilisenin kararı, uzmanların daha önce vaat edilen 127 milyon dolarlık mali taahhüdün “gerçek adalet, tazminat ve iyileşme için yetersiz” olduğunu bildirmesinin ardından geldi.
Ocak 2023’te, küresel Anglikanizmin ana kilisesinin finansman kuruluşu, dokuz yılda 127 milyon dolarlık bir yatırımla kölelikten etkilenen toplulukları desteklemeyi taahhüt etti.
Bu taahhüt, Kilise Komiserleri tarafından, başlangıçta Afrika köle ticaretinde yer alan 18. yüzyıldan kalma bir şirkete yapılan yatırımlarla finanse edildiğinin tanınmasının ardından geldi.
Girişimde kiliseye yardımcı olan uzmanlar, yeni hedefin on kat artırılarak 1,27 milyar dolara çıkarılmasını önerdi.
“Başkalarının da onu örnek almasını umuyoruz.”
Kilise Komiserleri İcra Kurulu Başkanı ve Sekreteri Gareth Mostyn, rapora ilişkin bir basın toplantısında şunları söyledi: “Umudumuz, diğerlerinin de bize katılması ve bizimle yatırım yapmasıdır. Fonun bir milyar veya daha fazlasına ulaşmasını ve “olumlu ve olumlu bir katkı” yaratmasını umuyoruz. kalıcı ekonomi”. Miras.” dedi.
Kilise ve din adamlarının faaliyetlerini desteklemek için 10 milyar £’un üzerinde bir yatırım fonunu yöneten Kilise Komiserleri, planlanan 100 milyon £’u dokuz yerine beş yıl içinde harekete geçirme taahhüdünde bulundu.
Bu para ‘dezavantajlı’ siyah topluluklar, girişimciler, araştırmacılar, doktorlar, öğretmenler gibi grupları desteklemeyi amaçlayan projelere harcanacak.
Croydon Piskoposu Rosemarie Mallett şunları söyledi: “İngiltere Kilisesi’nin bu ülkenin kurumlarına derinden bağlı olduğunun farkındayız. Bilinçli sorumluluğumuzun farkındayız. Başkalarının da bunu örnek alacağını umuyoruz.” dedi.
Daha önce kölelikle olan tarihi bağları nedeniyle özür dileyen Kilise, 2020’de bazı üyelerinin kölelikten “aktif olarak kâr elde etmesini” “utanç kaynağı” olarak nitelendirdi.