Güncel Haberler

Google etkinliği özeti: Pixel 9 serisi, Gemini AI ve dahası – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Google'ın yeni etkinliği kapsamında birçok cihaz tanıtıldı. Akıllı telefonlarını, kulaklıklarını ve akıllı saatlerini tanıtan şirket, etkinlikte yeni Gemini AI özelliklerini de ilk kez sergiledi. Uzun zamandır beklenen Pixel 9 Pro serisi, Pro XL olarak tanıtıldı. İki modele ek olarak Pixel 9 Pro Fold da tanıtıldı.

GOOGLE PIXEL 9 PRO VE PIXEL 9 PRO XL ARTIK UYGUN DEĞİL!

Bu yeni seride farklı bir tasarım çizgisi izleyen Google, kamera modüllerinde de değişiklik yapmış. Öte yandan Pixel 9 serisi, Satellite SOS acil durum uydu bağlantısıyla donatılıyor. Aktarıldığı kadarıyla Pixel 9 serisi bu özelliğe sahip ilk akıllı telefon olacak.

Google Pixel 9 Pro 6,3 inç ekranla gelirken, 9 Pro XL daha büyük 6,8 inç ekranla geliyor. Ayrıca çözünürlük 9 Pro'da 1280×2856 piksel, 9 Pro XL'de ise 1344×2992 piksel olacak.

Parmak izi tarayıcısı ultrasoniktir, yani %50 daha hızlıdır ve her iki modelde de ortaktır.

Her iki modelde de 50 MP arka kameranın yanı sıra 48 MP ultra geniş açılı kamera, 48 MP telefoto lens ve 42 MP ön kamera yer alıyor. İşlemcisi 4nm Tensor G4'tür.

Depolama seçenekleri 128 GB'tan başlar ve 1 TB'a kadar çıkar. Ayrıca 9 Pro modelinde 4.700 mAh batarya bulunurken, 9 Pro XL'de 5.060 mAh batarya tercih edildi.

Pixel 9 Pro çıkış tarihi Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 Eylül, Avrupa ülkelerinde ise 9 Eylül'de piyasaya sürülecek. Telefonun (128GB versiyonu) başlangıç ​​fiyatı 999$ olacak Pixel 9 Pro XL, 22 Ağustos'ta 1.099$'dan başlayan fiyatlarla dünya çapında satışa sunulacak.

KATLANABİLİR EKRANLI GOOGLE PIXEL 9 PRO FOLD SUNULDU! İŞTE ÖZELLİKLER

Bu etkinlik kapsamında Google Pixel katlanabilir ekranı da tanıtıldı. Merakla beklenen telefon Tensor G4 işlemciyle birlikte geliyor. Üstelik telefon bugüne kadar tanıtılan en ince katlanabilir telefon olma özelliğine de sahip. Gemini AI özellikleri de telefonda mevcut olacak.

Telefonun kapak ekranı 6,3 inç OLED ekran iken ana ekranı 8 inç LTPO AMOLED ekrandır. Telefonun ana ekranı 2152 x 2075 piksel çözünürlük sunuyor.

Telefonun ön kamerası 10MP, dahili kamerası 10MP olup arka tarafında standart 48MP kameraya 10,5MP ultra geniş açılı ve 10,8MP telefoto kameralar eşlik ediyor. Telefon 7 yıl boyunca güncelleme alacak ve 1.799$ fiyatla satışa sunulacak.

GOOGLE PİKSEL İZLE 3 TANITILDS


Google, akıllı saat serisi Pixel Watch'a bir yenisini daha ekleyerek sağlık ve spor odaklı bir cihaz ortaya çıkardı. Pixel 3 İzle41mm ve 45mm boyutlarında maksimum 2000 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Akıllı saat sağlığınızı daha iyi takip ederken ekranı da daha iyi bir deneyim sunacak. Saatin fiyatı 349,99 dolardır.

İkizler Yapay Zekası 200'den fazla ülkede kullanıma sunulacağını açıklayan Google, Gemini AI asistanının katlanabilir cihazlarda daha duyarlı olacağını söyledi. Cüce İkizlerakıllı telefonlar için geliştirilen ilk model. İkizler canlıdoğal konuşabilmesiyle öne çıkıyor ve 10 farklı sese sahip. Etkinlik sırasında Arama Notları ve Pixel Screenshop da sunuldu.

Etkinlikte tanıtılan bir diğer konu ise Google Pixel 2 kulaklık olmuş. Tensor A1 çipini kullanan kulaklık, IP54 su/toz korumasına sahip ve kulaklığın şarj kutusunda da “Cihazımı Bul” desteği sunuluyor. Kulaklıklara yapılan eklemeler arasında ayrıca geliştirilmiş bir pil ve daha iyi gürültü engelleme işlevi de yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş