Güncel Haberler

Google Chrome’da büyük güvenlik açığı!

Google, Mac os işletim sistemi, pencereler Görmek Linux İçin Krom tarayıcısındaki kritik bir güvenlik açığını gidermek için büyük bir güncelleme yayınladı. Google, geçen hafta Google’ın Tehdit Analiz Grubu’ndaki (TAG) güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen CVE-2023-6345 güvenlik açığı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak bu güvenlik açığının Chrome’un grafik motorundaki açık kaynak 2D kitaplığından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

MacOS 119.0.6045.199 güncelleme notlarına göre bu güvenlik açığı en az bir hacker tarafından istismar edildi. Siber korsanların bu güvenlik açığını veri hırsızlığı ve kod yürütme amacıyla kullanacağı tahmin ediliyor.

CHROME NASIL GÜNCELLENİR?

Chrome’daki varsayılan ayarları değiştirmediyseniz otomatik olarak güncellenirler. Ancak her ihtimale karşı kontrol etmeniz gerekir ve güncel değilse bunu manuel olarak yapın.

Güncellemek için Chrome tarayıcısını açabilir, sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayıp “Yardım” sekmesine gidebilir, “Google Chrome Hakkında”ya gidebilir ve güncellemek için “Güncellemeleri kontrol et”i tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking