Güncel Haberler

Fransa’dan İrlanda’ya, Avrupa giderek artan aşırı sağ tehdidiyle karşı karşıya

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Heidi Beirich, ileride korkutucu senaryoların olduğu ve birçok Avrupa ülkesinde durumun karanlık bir hal aldığı konusunda uyarıyor

REKLAM

İsrail ve Filistin’de mevcut savaşın patlak vermesinden bu yana, çok sayıda Avrupa hükümeti topluma yönelik iki ayrı tehdit konusunda uyarıda bulundu: “İslami aşırılık” ve anti-Semitizm. Örneğin Alman yetkililer cihatçı saldırı tehdidinin “uzun zamandır olduğundan daha yüksek” olduğunu söylüyor.

Ancak Avrupa’nın sokaklarında ve internette olup bitenlere bakıldığında, organize, bazen şiddet içeren ve giderek sınırları aşan aşırı sağ tehdidini görmezden gelmek imkansız hale geliyor.

Geçen ay İngiltere’de aşırı sağcı protestocular Londra’nın merkezinde Filistin yanlısı barışçıl yürüyüşü engellemeye çalıştı.

Katalonya’nın bağımsızlık yanlısı liderlerine af çıkarıldıktan sonra da benzer sahneler yaşandı.

Fransa’da güneydoğudaki bir köyde bir çocuğun bıçaklanarak öldürülmesi, aşırı sağcı grupların da katıldığı günlerce süren protestolara yol açtı.

Elon Musk’un etkisi

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, geçen yıl platformun kontrolünü eline aldığından beri siyasi açıdan değişken patlamalar yaşıyor ve rutin olarak ırkçı ve Yahudi karşıtı kullanıcılarla olumlu etkileşime giriyor.

Nefret ve Aşırıcılığa Karşı Küresel Proje’nin kurucularından Heidi Beirich’e göre, “Platform X aşırı sağın sığınağı haline geldi.”

Beirich euronews’e şunları söyledi: Eskiden yalnızca Telegram gibi kontrolsüz platformlarda görülen ırkçı söylem artık X aracılığıyla ifade ediliyor.

Beirich, “Musk, önde gelen neo-Nazilerin ve aralarında Daily Stormer’dan Andrew Anglin gibi aşırı uçların da bulunduğu diğer beyaz ırk üstünlüğünü savunanların platforma geri dönmesine izin verdi ve onlar fikirlerini orada yayıyorlar” dedi. dedi.

Heidi Beirich, “Bu durum uluslararası alanda da geçerli. Twitter’daki Generation Identity hesaplarının kapatılıp yeniden açılmasına ilişkin yakın zamanda yayınladığımız rapor, sorunun ulusötesi boyutunu ortaya koyuyor.” Diyor.

Ana akıma doğru

Platformun denetleme politikaları, değerinin düşmesi ve reklamverenlerin önemli miktarda gelir elde ederek ayrılması nedeniyle Avrupa ülkeleri üzerinde büyük bir etki yaratıyor.

Telegram veya diğer şifreli mesajlaşma uygulamalarının aksine, açık doğası

İrlanda’daki küçük aşırı sağ partilerin hiçbirinin yakın gelecekte hükümete girme şansı olmasa da, diğer ülkelerdeki yerleşik partiler aşırı sağı kucaklıyor, hatta öfkesini körüklüyor, tuhaf ve aşırı fikirleri siyasetlerinin merkezine taşıyor gibi görünüyor.

Beirich, önümüzde korkutucu senaryoların olduğu ve birçok Avrupa ülkesinde işlerin karanlık bir hal aldığı konusunda uyarıyor:

“Yakın zamana kadar marjinal olan bu hareketler, özellikle göç ve Müslümanlar söz konusu olduğunda artık güvenlik kordonunu ihlal ediyor. Bunu Hollanda’da da gördük. En büyük trajedi, AfD’nin önümüzdeki dönemde büyük kazanımlar elde etmeyi başarması olacak. Almanya seçimleri.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking