Güncel Haberler

Ermenistan: Azerbaycan ordusunun ateşinde dört Ermeni asker öldü, bir asker yaralandı

Bağımsız kaynaklara göre, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki ağır silahlı askeri bölge, özellikle barış görüşmelerinin de etkisiyle son dönemde nispeten sakin bir dönemden geçiyor.

REKLAM

Ermenistan, Azerbaycan’ın sınırda başlattığı ateşte 4 askerinin öldüğünü bildirdi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan güçlerinin Syunik ilinin Nerkin Hand köyü civarındaki Ermeni mevzilerine ateş açması sonucu 4 askerin öldüğü, 1 askerin de yaralandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada yaralı askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Azerbaycan Sınır Servisi’nden yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin önceki gün yaptığı “provokasyona” karşı “intikam operasyonu” düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, “Olaydan tamamen Ermenistan’ın askeri ve siyasi liderliği sorumludur” denilerek, gelecekte provokasyonların daha sert tedbirlerle karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı.

Ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Pazartesi akşamı Ermeni güçlerinin sınırın kuzeybatı kesiminde, Nerkin Hand’e yaklaşık 400 km uzaklıktaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını bildirdi. Ermenistan ise olayı yalanladı.

Bu, iki ülke arasında 30 yılı aşkın süredir aralıklarla devam eden savaşı sona erdirmek için olası bir anlaşmanın müzakerelerine başlamasından bu yana yaşanan ilk kanlı olay.

Bağımsız kaynaklara göre, ağır silahlara sahip iki ülke arasındaki sınırdaki askeri bölge, özellikle barış görüşmelerinin de etkisiyle son dönemde nispeten sakin bir dönemden geçiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom