Güncel Haberler

Enfes Tarte Tatin tarifi… MasterChef Tarte Tatin nasıl yapılır? – Son Dakika Gurme Haberleri

Fransız mutfağının en klasik ve beğenilen tatlılarından biridir. tarte TatinKaramelize elmanın enfes tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Ters çevrilerek pişirilen bu tatlı hem göze hem damağa hitap ediyor. İster özel misafirleriniz için hazırlayın, ister keyifli bir aile yemeğinin ardından servis edin, Tarte Tatin her zaman beğenilecektir. İşte bu nefis Fransız tatlısını evinizde kolaylıkla hazırlayabilmeniz için Tarte Tatin tarifi…

MALZEMELER

6-8 orta boy elma (tercihen Golden veya Granny Smith)

100 gram tereyağı

150 gram toz şeker

1 paket hazır puf böreği (veya ev yapımı kısa hamur böreği)

1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı limon suyu

1 paket vanilya (isteğe bağlı)

HAZIRLIK

Elmaları soyun, çekirdeğini çıkarın ve dörde bölün. Büyük elmalar kullanıyorsanız onları daha küçük dilimler halinde de kesebilirsiniz.

Dilimlenmiş elmaları bir kaseye koyun ve limon suyunu ekleyin (karartmalarını önlemek için).

Orta büyüklükte bir pişirme kabında (tercihen dökme demir veya kalın tabanlı) tereyağını eritin.

Eriyen tereyağına pudra şekerini ekleyip orta ateşte hiç karıştırmadan karamelize olana kadar pişirin. Şeker tamamen eriyip altın rengine döndüğünde karamel hazırdır.

Karamel piştikten sonra ocağı kapatın.

Elma dilimlerini karamelin üzerine düzgünce dizin. Elmaları sıkı bir şekilde yerleştirmeye dikkat edin.

İsteğe bağlı olarak elmalara tarçın ve vanilya serpebilirsiniz.

Elmaların üzerini kaplayacak şekilde milföy hamurunu açın. Kenarlarını tavaya doğru itin.

Milföy hamurunun çeşitli yerlerine çatalla delikler açın (bu, hamurun kabarmasını önleyecektir).

Fırını 180 dereceye (350°F) önceden ısıtın.

Hazırladığınız tarte tatini önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Hamur altın kahverengi olana ve karamel kabarcıkları oluşana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra tarte tatini biraz soğumaya bırakın (yaklaşık 5-10 dakika).

Servis tabağını tavanın üzerine yerleştirin ve dikkatlice ters çevirin.

Sıcak veya ılık, tercihen vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber