Güncel Haberler

Diyarbakır’da kadın astsubaylar aile içi şiddeti önlemek için erkekleri bilgilendiriyor

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı aile içi şiddetle mücadele eden Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezlerine ve en ücra yerleşim yerlerine ulaşıyor, kafelerde erkeklerle buluşuyor ve şiddetin önlenmesi konusunda bilgi veriyor.

Astsubaylar, şiddete karşı “Sıfır tolerans” ve “Kadına el yok” sloganlarıyla yasanın maddeleri hakkında erkeklere bilgi verirken, ziyaret ettikleri evlerdeki kadınlara da zor durumdaki KADES uygulamasından nasıl yararlanabileceklerini anlatıyor. şiddet veya cinsel saldırı gibi durumlar.

Bu kapsamda yola çıkan ekiplerin adreslerinden biri de kent merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki Çüngüş ilçesine bağlı Atalar kırsal mahallesi oldu.

Astsubaylar önce köy kahvesindeki sobanın etrafında toplanan adamlara bilgi vererek sorularını yanıtladı.

Daha sonra Astsubaylar evleri ziyaret ederek karşılaştıkları kadınlara telefonlarına indirdikleri KADES programını nasıl kullanacaklarını anlatan broşürler dağıttılar.


“Yasalar ve yaptırımlar hakkında bilgi veriyoruz”

Aile içi şiddetle mücadele çocuk şube başkanı Astsubay Karanfil Tayfur, AA muhabirine, fabrika, kamp ve kafeler başta olmak üzere her noktaya ulaşmak, aile içi şiddetin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda bilinçlendirme eğitimleri vermek için azim ve kararlılıkla çalıştıklarını söyledi. kadınlar.

Jandarma Genel Komutanlığı olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede kalıcı ve etkili başarıyı yakalamak için “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Tayfur, şöyle konuştu: “6284 sayılı Kanun hakkında bilgi veriyoruz. Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımları.Ayrıca KADES uygulamasıyla 183″Kadın Destek Hattı ve Acil Çağrı Merkezi 112 ile ilgili poster ve broşürlerle eğitimler veriyoruz.Kadınlarımızın KADES uygulamasını kurmasını sağlıyoruz. Telefonlarında.” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü çalışmalarla 5 milyon erkeğe yasa ve ilgili yaptırımlar hakkında bilgi verildiğini belirten Karanfil, ziyaretlerde hem erkekleri hem de kadınları fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Karanfil, ayrıca okullarda öğrencilere ve ailelerine yönelik, kaybolma ve kaçırılma, internetin güvenli kullanımı, uyuşturucu ve alkolün zararları konusunda sorumlulukları olan alanlarda bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.


“Komutanlarımız kilometrelerce yol kat etti”

Atalar İlçesi’nde çiftçi olan Zülfü Kızılelma ise bu eğitimi faydalı bulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kadınlara karşı el kaldırmak çaresizliktir. Komutanlarımız Diyarbakır’dan geldi, kilometrelerce yol kat etti. Aramızda kimisi tanıyan, kimisi tanımayan gençlerimiz var. Bu eğitim iyi bir şey.” Dedi.

Köyün gençlerinden Gurbet Başkurt ise kadınların bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Öğrenci olduğunu ve il dışında okuduğunu belirten Başkurt, şöyle konuştu:

“Belki dışarıda güvende değiliz. O yüzden telefonumda KADES uygulaması kayıtlı. Kendimi güvende hissetmediğim bir durumda bulursam uygulamayı kullanıyorum. Köyümüz merkeze çok uzak. diye düşündüm. hayır “Ulaşılması zor olduğundan buraya kolayca gelirsiniz. Jandarma ekibimiz buraya geldi. Böyle bir talepte bulunmaları beni çok mutlu etti.” “Bu uygulama çok faydalı çünkü burada KADES’i bilmeyen ya da uygulamadan haberi olmayan çok kişi var. Köyümüze geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bunların varlığından ve KADES uygulamasının çok iyi olmasından mutluyum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking