Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için ABD’de! Yoğun diplomasi trafiği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Andrews Hava Üssü'nde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Washington Büyükelçisi Sedat Önal tarafından karşılandı.

Erdoğan buradan kalacağı otele geçti. Cumhurbaşkanı burada vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Erdoğan'ı karşılayanlar, Türkçe ve İngilizce “Hoş Geldiniz” yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları da atıldı.

Sevgi gösterisine Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan el sallayarak karşılık verdi.

ne oldu

Erdoğan daha sonra Andrew W. Mellon Oditoryumu'nda NATO'nun 75'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Adasfaf

Etkinlikte hazır bulunan devlet ve hükümet başkanlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

sdg_...

Programın sonunda Erdoğan kalacağı otele döndü.

Burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la tanıştı. Toplantıya her iki ülkeden heyetler de katıldı.

FDGSG

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO üyesi 32 ülkenin liderleriyle birlikte katıldığı programda konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, şunları söyledi: “İttifakımız iki yıkıcı dünya savaşını yaşamış insanlar tarafından kuruldu. Savaşın dehşetini, acısını ve korkunç insan kayıplarını çok iyi biliyorlardı. Bu yüzden bunun bir daha olmayacağından emin olmaya kararlıydılar. “Bu nedenle NATO'yu barışı korumak ve özgürlüğü sağlamak amacıyla kurdular” dedi.

NATO'nun kuruluş belgesi olan Washington Anlaşması'nın sadece 14 paragraf ve birkaç sayfadan oluştuğunu belirten Stoltenberg, şöyle konuştu: “Daha önce hiç bu kadar az kelime bu kadar çok insan için bu kadar anlam ifade etmemişti. Barış korundu ve özgürlük garanti altına alındı. Bu da NATO'yu tarihteki en başarılı ittifak haline getirdi. 10 yıl önce NATO'ya geldiğimde NATO tarihin en başarılı ittifakı olmasına rağmen dünyanın en uzun soluklu ittifakı değildi. Bu onur, antik Yunan şehir devletlerinin oluşturduğu ve 74 yıl süren Delos Birliği'ne aitti. Dolayısıyla ittifakımızın 75. yıl dönümünde artık NATO'nun yalnızca dünyanın en başarılı ve en güçlü ittifakı değil, aynı zamanda tarihin en uzun soluklu ittifakı olduğunu söyleyebiliriz.” Dedi.

inç_b_c_9d9d26c3bc8864a9961702e154b49e34

“RUSYA'NIN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının nesillerdir görülen en büyük güvenlik krizi olduğunu vurgulayan Stoltenberg, şunları kaydetti: “Ukrayna olağanüstü bir cesaret gösterdi ve NATO müttefikleri benzeri görülmemiş bir destek sağladı. Ancak gerçekçi olalım: Ukrayna'ya desteğimiz garanti edilmedi. Bu basit bir mesele değil çünkü desteğimizin bir bedeli ve riskleri var. Gerçek şu ki, Rusya gibi agresif bir komşunuz olduğunda sıfır maliyetli seçenek yoktur. Savaşta risksiz seçenek yoktur ve unutmayın, en büyük risk Rusya'nın Ukrayna'da kazanması olacaktır. “Bunun olmasına izin veremeyiz” dedi.

Rusya'nın zaferinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i daha da cesaretlendireceğini belirten Stoltenberg, şöyle konuştu: “Bu aynı zamanda İran, Kuzey Kore ve Çin'deki otoriter liderleri de cesaretlendirecek. Herkes Rusya'nın acımasız savaşını destekliyor. Herkes NATO'nun başarısız olmasını istiyor. Bu savaşın sonucu önümüzdeki onyılların küresel güvenliğini belirleyecek. “Özgürlüğü ve demokrasiyi savunmanın zamanı şimdidir, yeri de Ukrayna” dedi.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İtfaiyeci civciv operasyonu!İtfaiyeci civciv operasyonu!
CHP resmen açıkladı: Özgür Özel Şam'a gidecekCHP resmen açıkladı: Özgür Özel Şam'a gidecek
Dünyada 3 örnek var: Türkiye'de görülen ilk vaka literatüre girecek!Dünyada 3 örnek var: Türkiye'de görülen ilk vaka literatüre girecek!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş