Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal belgelendirmedeki uyuşmazlıkları ortadan kaldıralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi’ndeki video mesajında ​​şunları söyledi: “Zirvede yapılacak tartışmaların, giderek güçlenen helal sektöründe firmalara, kurumlara ve tüketicilere yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Ancak iş forumları Helal Zirvesi, şirketlerimiz arasında yeni işbirliklerinin oluşmasına vesile olacak.” ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 10. Helal Expo 2023’üne video mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında ​​şu ifadeleri kullandı:

“9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı’nın ülkelerimize ve İslam dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. Zirvede gerçekleşecek tartışmaların, giderek güçlenen helal sektöründe şirketlere, kurumlara ve tüketicilere yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Helal Zirvesi’nde düzenlenecek iş forumları, şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların oluşmasına vesile olacak. Küresel sahnedeki en büyük helal organizasyon olarak kabul edilen zirve ve fuar, ülkemizdeki firmaların helal sektörden daha fazla pay almasının önünü açacak.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik ve salgın nedeniyle önemi daha iyi anlaşılan gıda güvenliğinin sağlanması için atılan her adımın stratejik önem taşıdığını düşünüyoruz. 10 bini yabancı olmak üzere 40 bine yakın misafirin ağırlanacağı helal zirvesinin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini güçlendireceğine inanıyorum. Öte yandan helal sertifikalı ürün ve hizmetlere olan talep, bu ürünlerin temiz ve sağlıklı olması ve Müslümanlar tarafından tercih edilmesi nedeniyle artmaktadır. Bugün küresel helal pazarı, özellikle gıda, turizm, kozmetik ve finans gibi sektörlerde toplam 5 trilyon doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştı. Bu rakam, ortaya çıkan ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün artmaktadır.

“TÜM İİT ÜYESİ ÜLKELERİ ENSTİTÜYE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Hem tüketicilerin helal sertifikalı ürün ve hizmetlere erişimini sağlamak hem de helal ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşımını kolaylaştırmak için belgelendirme ve standardizasyon oldukça önemlidir. 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü’nün faaliyetleri bu anlamda hayati önem taşıyor. Bu durumda İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye tüm ülkeleri bir kez daha enstitüye üye olmaya davet ediyorum. Helal sertifikasyonundaki çatışmaları, anlaşmazlıkları ve güvensizlikleri ortadan kaldırmak.

Türkiye olarak bu konuya verdiğimiz önemi ülkemizde hayata geçirdiğimiz Helal Akreditasyon Kurumu ile ortaya koyduk. “Kurumumuzu ve faaliyetlerini her zaman destekleyerek ülkemizde helal sektörünün hak ettiği konuma ulaşmasını sağlayacağız.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Halatlı bina çöktü!Halatlı bina çöktü!
Araç sürücülerinin dikkatine!  Bugün başladıAraç sürücülerinin dikkatine! Bugün başladı
Perde arkasındakiler şu sözleri söylüyor: Perde arkasındakiler şu sözleri söylüyor: “İmamoğlu yaparsa Akşener’i ikna eder.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking