Güncel Haberler

Biden’ın geçeceği yolu kapatan Filistin destekçileri gözaltına alındı

New York Polis Departmanı (NYPD) ekipleri ile 2024 başkanlık seçimleri kapsamında Biden’ın Manhattan’daki kampanya etkinliğinin düzenleneceği bina çevresinde toplanan protestocular arasında çatışma çıktı.

ABD başkanını New York’un 5. Caddesi’nde Gazze’deki İsrail soykırımını desteklemekle suçlayan çoğu Yahudi kökenli düzinelerce protestocu, polisle tartıştıktan sonra tutuklandı.

NYPD, Biden’ın katılacağı program öncesinde Metropolitan Müzesi’nin hemen önündeki yolu kapatan protestocuları gözaltı merkezine taşımak için olay yerine iki polis otobüsü getirmek zorunda kaldı.

Öte yandan Manhattan’ın bir başka bölgesindeki Columbus Meydanı’nda toplanan yüzlerce Filistinli taraftar, Biden’ın New York’a gelişini protesto etti ve Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulundu.

New York polisi tarafından Demokrat Parti için bağış toplama etkinliğinin yapıldığı Mandarin International Hotel’in önündeki kaldırıma itilen protestocular, Biden’a Gazze’deki insanlık trajedisine derhal son vermesi ve ABD’nin İsrail’e desteğine son vermesi çağrısında bulundu. zaferlerine ulaşmak için. oylar sürdü.

Gün içerisinde 3 farklı etkinliğe katılan Biden’ın New York ziyareti de şehir trafiğini aksattı.

Biden, başkanlık uçağı Air Force One ile John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra öğleden sonra helikopterle şehir merkezindeki Wall Street bölgesine indi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking