Güncel Haberler

Beşikçioğlu ve Kopan, Etimesgut Şehir Tiyatroları Festivali'nde sohbet etti: “Konumuz Ankara!” – Kültür ve sanata dair son dakika haberleri

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tiyatro gösterilerini Etimesgutlularla buluşturan festivalde önemli yan etkinlikler de yer alıyor. Bunlardan ilki, önceki gün yazar Yekta Kopan ile Erdal Beşikçioğlu'nun sohbet ettiği “Bizim derdimiz Ankara” röportajıydı. Sanatçı bir belediye başkanıyla röportaj yapıldığında ana konu elbette kültür ve sanattı ama bir belediyenin asli görevleri temizlik, sağlık hizmetleri vb. Konular ihmal edilmedi.

'GÖZYAŞLARIYLA GELDİM'

“Dört ayda kolay olmayan işler yaptık” diyen Cumhurbaşkanı, Etimesgut Şehir Tiyatrosu'nun kurulmasını, yeni oyunlar yazılmasını, yönetmeliğin değiştirilmesini ve uluslararası tiyatro festivalinin düzenlenmesini örnek gösterdi. Şehir tiyatrosunun kuruluş aşamasında 400 kişinin başvurduğunu, adayların 5 aşamadan geçtikten sonra seçildiğini belirten Beşikçioğlu, festivalin açılış gösterisi “Vatan Kurtaran Şaban”da ise gözlerinin yaşardığını söyledi.

İŞTE PROJELER…

İlçenin adının gelecekte daha iyi duyulmasını sağlayacak plan ve projelerden bazıları şöyle:

İpek Yolu'nu tamamlıyoruz: Beşikçioğlu, asıl hedefinin İpek Yolu'nu tamamlamak olduğunu vurguladı; Önceki yönetimlerin Türk cumhuriyetleriyle kurdukları bağların devam edeceğini ve bundan sonra kapılarını Avrupa'ya açacaklarını açıklayarak KentFest'in önemine dikkat çekti.

Mahallelerdeki emekli tiyatroları: Cumhurbaşkanı, emeklilerin son yıllarda çok yorulduğunu söyledi. Beşikçioğlu, “Sanatın iyileştirici gücünden yararlanacağız” diyerek emeklilerin tiyatro gösterileriyle turneye çıkacağının haberini verdi. Aralarında “Romeo ve Juliet”in de bulunduğu sekiz gösteriden oluşan projeye yüzlerce emeklinin başvurduğunu söyledi. seçilmiş olup eğitimler devam etmektedir. Bu noktada aday oyunculardan emekli bir vatandaşın konuşmak istemesi üzerine Beşikçioğlu'na teşekkür ederken gözyaşlarını tutamaması büyük duygu dolu anlar yarattı.

Behzat C. Etimesgut'ta çekilecek: Seçim kampanyası sırasında vatandaşlardan en çok “Behzat Ç”in yeniden yapımı için talep aldığını iddia eden Beşikçioğlu, şakayla karışık “Bu da bizim sözlerimizden biriydi” dedi. Dizinin çekimlerinin Etimesgut'ta yapılacağının müjdesini verdi.

Ücretsiz eğitim kurslarının devamı: Daha önce verilen ücretsiz kültür sanat eğitim kurslarının devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, geliştirilip sürdürülebilir hale getirileceğini söyledi.

Beşikçioğlu, belediyenin yapması gereken temel çalışmayı yerine getirdiğini, sosyal yaşamın şehir merkezine gitmeden mahallede yaşanabilmesi için çaba sarf edileceğini vurgulayarak, tiyatro festivalini örnek gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber