Güncel Haberler

Aytaç Durak kimdir? Aytaç Durak kaç yaşında, nereli? Aytaç Durak’ın sağlık durumu nasıl? – Son Dakika Türkiye Haberleri

5 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra aktif siyaseti bırakan Aytaç Durak, Pozantı'nın Bürücek yaylasında rahatsızlanması üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kuyu, Aytaç Durak kimdir? Aytaç Durak kaç yaşında ve nereden geliyor? Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

AYTAÇ DURAK KİMDİR?

1938 yılında Adana'nın Karaisalı ilçesinde tüccar bir ailenin altı çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. İlkokulu Adana Gazipaşa İlkokulu'nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu'nda, liseyi ise Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne kabul edildi. Öğreniminin ardından 1963 yılında mezun oldu. Daha sonra çalışma hayatına başladı ve 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suyu Daire Başkanı, 1965-1968 yılları arasında ise şimdiki ismiyle Adana Köy Hizmetleri İl Müdürü olarak YSE olarak görev yaptı. bu sıralarda evlendim. Askerliğini Ankara'daki Mamak Muharebe Okulu'nda yedek subay olarak, kıta hizmetini ise Askeri Araştırma ve Geliştirme Dairesi'nde (ARGE) tamamlayarak terhis olarak memleketi Adana'ya döndü.

Daha sonra mühendislik mezunu iki kardeşiyle birlikte Adana'da 2000'in üzerinde konut inşa etti. İnşaat müteahhidi olarak çalışırken aktif siyasette de yer aldı. 1963-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nde 4 dönem belediye meclis üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliği yaptı. Durak, sözleşme süresi boyunca 3 kez Adana'nın vergi sicili sahipleri arasında yer aldı. Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Dünya Yürütme Komitesi üyesiydi. 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak yarışsa da 4 Mart 2014'te yaptığı açıklamayla adaylığından çekilerek dönemin cumhurbaşkanı adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü tercih etti. MHP. O yıl Sözlü belediye başkanlığını kazandı. O tarihten itibaren Durak aktif siyaseti bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş