Güncel Haberler

Atina’ya doğru ilerleyen orman yangınına karşı 670 itfaiyeci görevlendirildi

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Yunan itfaiyeciler, ülkenin başkenti Atina'nın 44 kilometre kuzeyinde çıkan büyük orman yangınını kontrol altına almak için gönderilen itfaiyeci sayısını üç katına çıkardı.

REKLAM

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzey bölgelerinde Pazar günü çıkan büyük orman yangınını söndürmek için 30 kişiye ihtiyaç duyuldu. yangın söndürme uçağı ve 180 itfaiye aracının desteğiyle yaklaşık 670 itfaiyeci görevlendirildi.

Yaklaşık 380 polis memuru ve 77 araç riskli bölgelerde yaşayan 250 kişinin tahliyesine yardım ederken, Atina'daki üç hastane olası yaralanmalara karşı uyarıldı.

Yunan itfaiye sözcüsü Vassileios Vathrakogiannis, kuvvetli rüzgarların “tehlikeli durumlar” yarattığını söyledi.

Vathrakogiannis, “Maalesef yoğunluğunun önümüzdeki birkaç saat içinde artması bekleniyor. Her halükarda yangının geliştiği bölgelerdeki vatandaşlar yetkililerin talimatlarına uymalıdır.” dedi.

Yetkililer, bazı alevlerin 25 metre yükseklikte olduğunu ve yangının esas olarak iki cepheye yayıldığını söylüyor.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, “son derece tehlikeli” olarak nitelendirdiği yangının, Atina'nın kuzeydoğusundaki bir dağda, özellikle ulaşılması zor bölgelerde yoğunlaştığını duyurdu.

Bakan, itfaiyecilerin 20 saatten fazla süredir orman yangınını söndürmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Pazartesi sabahı bir çocuk hastanesi, bir askeri hastane, iki manastır ve bir yetimhane boşaltılırken, kuzeydoğudaki Marathon kenti ve Atina'nın çok sayıda banliyösü de dahil olmak üzere bir düzineden fazla bölge için tahliye emri çıkarıldı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in Girit'teki tatilinden döndüğü ve Atina'da yangın söndürme operasyonlarını yönettiği bildirildi.

Orman yangınları için kırmızı alarm devam edecek

Yangın pazar günü çıktıKışları özellikle kurak geçen, yazın ise sıcak hava dalgaları nedeniyle tamamen kuru kalan çam ormanları arasında hızla ilerledi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı.

Yerel basında çıkan haberlerde, iki itfaiyecinin hafif yaralandığı ve çok sayıda kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Yakın bölgelerdeki yetkililer en az bir spor salonu açarak tahliye edilenlere barınma imkanı sağlarken, diğer yakın bölgelerde de olası tahliyelere karşı gerekli önlemler alındı.

Meteorologlar ve hükümet yetkilileri, Pazar gününden Perşembe gününe kadar hava koşulları nedeniyle orman yangını tehlikesinin arttığını ve ülkenin yarısının orman yangını tehlikesine karşı “kırmızı alarmda” olduğu konusunda uyardı.

Yunanistan'da sıcak ve kurak yaz aylarında orman yangınları sık görülüyor, ancak yetkililer iklim değişikliğinin daha büyük ve daha sık yangınları körüklediğini söylüyor.

2018'de büyük bir yangın, Atina'nın doğusundaki sahil kasabası Mati'yi harap etti ve arabalarıyla kaçmaya çalışan insanlar evlerinde ve sokaklarda mahsur kaldı.

Alevlerden yüzerek kaçmaya çalışırken boğulanlar da dahil olmak üzere 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl ülkede çıkan orman yangınlarında 20'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bunlardan 18'i Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki ormanda yürürken alevlere yakalanan göçmenlerdi.

Yunanistan'ın itfaiyecilerinden biri Euronews'e, yerel politikacıların yangınları kontrol altına almak için önleme ve müdahale çabalarını hızlandırması gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş