Güncel Haberler

Alman makinistlerin altı günlük grevi demiryolu trafiğini durma noktasına getirdi

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Sendika, ücret artışlarına ek olarak, maaş kesintisi olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38’den 35’e düşürülmesi çağrısında bulunuyor.

REKLAM

Alman tren sürücüleri, ücretler ve çalışma saatleriyle ilgili sorunlar nedeniyle Çarşamba sabahı erken saatlerde başlayan altı günlük grevle demiryolu trafiğini engelledi.

GDL sendikasının eylemi, Pazartesi günü saat 18.00’e kadar devlete ait Deutsche Bahn tarafından işletilen yolcu hizmetlerini ve yük trenlerini etkileyecek.

Sendika bu ayın başlarında üç günlük bir grev gerçekleştirdi ve geçen yıl da 24 saate kadar süren iki grev düzenledi.

Çarşamba günü ülke genelinde tren yolculuğu yeniden durma noktasına geldi ve birçok şehirde yolcular uzun süreli otobüsler, araba gezileri veya uçuşlar da dahil olmak üzere alternatifler bulmakta zorlandı.

Bir yolcu ise durumdan endişe duyduğunu belirterek, “Durum hiç de iyi değil” dedi ve ekledi: “Otelde iki gün kaybediyoruz. Bu hoşuma gitmiyor.”

Bir başka yolcu da grevi desteklediğini ancak 6 günlük süreyi eleştirdiğini söyledi.

Daha önceki grevlerde olduğu gibi uzun mesafe trenlerinin yaklaşık yüzde 80’i iptal edilirken, bölgesel seferlere de ciddi kısıtlamalar getirildi.

Deutsche Bahn’a göre grev yük taşımacılığını da etkiledi: “Hollanda ve Belçika’daki limanların yanı sıra Alpler, Polonya veya İskandinavya’dan geçen Avrupa yük trafiği de etkilenecek.”

Grevden önce bile, birçok müşterinin sevkiyatı iptal etmesi nedeniyle navlun hacimleri önemli ölçüde düşmüştü.

Sendika, ücret artışlarına ek olarak, maaş kesintisi olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38’den 35’e düşürülmesi çağrısında bulunuyor. Deutsche Bahn şu ana kadar bu talebi reddetti ve yalnızca 37 saati kabul etmeye istekli olduğunu söyledi.

GDL bunun demiryollarında çalışmayı daha cazip hale getireceğini ve yeni işe alımların çekilmesine yardımcı olacağını iddia ederken, Deutsche Bahn sendikanın taleplerinin uygulanamaz olduğunu söylüyor.

Sendika “uzlaşmaya hazır” olduğunu söyledi ve Salı günü yeni bir anlaşma önerdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking