Güncel Haberler

Afetlere karşı yeni bir eğitim modülü geliştiriliyor

Bartın Üniversitesi tüm bileşenleriyle Köyümüzün kalkınma hedeflerinde belirtilen afet yönetimi, eğitim, sağlık, çocuk, kültür ve sanat alanlarındaki politikaların uygulanmasına katkı sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

Yapılan çalışmaların ardından BARÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal’ın TÜBİTAK ARDEB-1001 çağrısı kapsamında hazırladığı proje desteğe layık görüldü. “Erken Çocukluk Döneminde Çocuk, Öğretmen ve Ebeveynlerin Afetlere Dayanıklılık Eğitim Modülünün Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı proje ile eğitim modülleri ile bireylerin afete hazırlık düzeyleri ile fiziksel dayanıklılık, psikolojik ve sosyal yönlerinin artırılması yoluyla afet risklerinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. okul öncesi dönemi kapsamaktadır.

Afetlere karşı alanında uzman bilim insanları birlikte çalışacak. Dr. Ünal liderliğindeki projede, BARÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir, prof. Dr. Ayla Çetin Dindar, Doç. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner, Doç. Dr. Asiye Parlak Rakap, Doç. Dr. Sinem Tarhan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretmen Üye Aylin Kurt da yer alıyor. Çalışmaların 24 ay aralıksız devam edeceği projede Doç. Dr. İkbal Tuğba Şahin Sak ve Doç. Dr. Ramazan Sak araştırmacıdır. Ayrıca farklı üniversitelerden alanlarında uzman 5 akademik danışmanın yer aldığı projede 7 yüksek lisans öğrencisi de burslu olarak çalışmalarına katkı sağlayacak. Afet yönetimi, eğitim, sağlık, çocuk, dijital dönüşüm, kültür ve sanat konularında yürüttüğü proje hakkında bilgi veren Prof. Erken çocukluk döneminde afet direncini geliştirmek ve disiplinler arası bir yaklaşımla çocuklar, öğretmenler ve ebeveynler için afete dayanıklılık konusunda mümkün olan en iyi eğitim modüllerini geliştirmek.” İlk yardım uygulamalarına odaklanan deneysel bir çalışma. Amacımız geliştirdiğimiz eğitim modülleri ile bireylerin sosyal dayanıklılığını artırarak afet risklerinin azaltılmasına yardımcı olmaktır. Bu düşüncelerle Rektörümüz, Üniversitemizde oluşturulan bilime dayalı proje atmosferi ile topluma ulaşacak çalışmalar üretmemiz konusunda bizleri teşvik etmektedir. Dr., “Denemeye katkılarından dolayı Orhan Uzun Bey’e ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bilime ve teknolojiye dayalı gelişim potansiyelimize inanıyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr., son yıllarda yaşanan afetlerin ardından afete hazırlık eğitiminin önemine değindi. Orhan Uzun, bilim ve teknolojiye dayalı kalkınma stratejilerine katkı sağlayacak çalışmalar yürütmeye devam ettiklerini söyledi. Rektör Uzun, şunları söyledi: “Ülkemizi derinden sarsan büyük bir felaketin ardından, afetin yıkıcı etkilerine karşı bireylerin fiziksel, psikolojik ve sosyal dayanıklılıklarını geliştirecek eğitim ihtiyacının elzem olduğunu gördük. Afetlerin açtığı yaraları sarmak ve yüzleşmeye hazırlıklı olmak için bilimsel çalışmalar yapmak çok önemli. Bu bağlamda TÜBİTAK tarafından desteklenen projede, insanların afetler konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışma nedeniyle Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Başta Fatma Ünal olmak üzere farklı disiplinlerde görev yapacak tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, geliştirilecek eğitim modüllerinin tüm topluma faydalı olmasını diliyorum. Çalışmalarımızı yakından takip eden ve bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar Bey’e ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bilime ve teknolojiye dayalı kalkınma anlayışıyla bizleri cesaretlendiren TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. “Ben de Sayın Hasan Mandal Bey’e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking