Güncel Haberler

ABD ve Kanada’yı bağlayan sınır köprüsünde patlama meydana geldi, köprü kapatıldı

Niagara Şelalesi belediye başkanlığı, kazanın Kanada sınırını geçerek ABD’ye giden bir araçtan kaynaklandığını söyledi.

REKLAM

ABD ile Kanada’yı ünlü Niagara Şelalesi’ne bağlayan Gökkuşağı Köprüsü, bir aracın kontrol noktasına çarpıp patlamasının ardından kapatıldı.

Yerel basına konuşan yetkililer, araçtaki iki kişinin öldüğünü ve bir Gümrük ve Sınır Koruma görevlisinin de hafif yaralandığını söyledi.

ABC News’e konuşan kaynaklar, müfettişlerin olay yerinde bir çeşit bavul veya evrak çantası bulduğunu söyledi. Bomba imha ekibi, olası patlayıcı madde olduğu değerlendirilen paketle ilgileniyor.

Niagara Şelalesi belediye başkanlığı, kazanın Kanada sınırını geçerek ABD’ye giden bir araçtan kaynaklandığını söyledi.

Soruşturmayı bilen kaynaklara göre, gözetleme videosunda aracın ilk güvenlik kontrol noktasında durduğu görülüyor. Kaynaklar, aracın daha sonra ikinci bir güvenlik kontrol noktasına yönlendirildiğini, bu noktada aracın hızlandığını ve ikincil kontrol noktasına çarptığını söyledi.

Buffalo ve Fort Erie Kamu Köprüsü İdaresi Genel Müdürü Ron Rienas, Gökkuşağı Köprüsü soruşturması devam ederken Niagara Nehri üzerindeki dört sınır köprüsünün de önlem olarak kapatıldığını söyledi.

New York Valisi Kathy, “Benim talimatım doğrultusunda New York Eyalet Polisi, New York’a tüm giriş noktalarını izlemek için FBI Ortak Terörizm Görev Gücü ile aktif olarak çalışıyor. Kolluk kuvvetleri ve acil durum yetkilileriyle görüşmek için Buffalo’ya gidiyorum” dedi. Hochul. .

Buffalo Niagara Uluslararası Havaalanı, ek araç kontrolleri ve yolcu taramasıyla güvenliği artıracağını söyledi.

Ontario Başbakanı Doug Ford, “Eyalet kolluk kuvvetlerimiz durumu değerlendirmek için aktif olarak çalışıyor. Yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyorlar ve destek sağlıyorlar” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking