Güncel Haberler

Emlak sektörü için adım atıldı! ‘Yetki doğrulama’ uygulaması geliyor

31 Ağustos 2023 tarihinde Gayrimenkul Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Buna göre Ticaret Bakanlığı, reklam verenin kimlik bilgilerinin ve reklam platformlarında reklam verme yetkisinin doğrulanması yükümlülüğü kapsamında Elektronik Reklam Doğrulama Sistemi'ni (EIDS) kurdu. Sistemin ikinci aşamasını oluşturan “yetki doğrulama” uygulaması yakın zamanda emlak ilanlarında da devreye girecek.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE 'YETKİ BELGESİ' VERİLECEK

Ticaret Bakanlığı Elektronik Reklam Doğrulama Sisteminin (EİDS) uygulanmasıyla birlikte, reklam platformlarında gayrimenkul ilanları yalnızca mülk sahibi, mülk sahibinin 1. ve 2. derece kan yakınları veya mülk sahipleri tarafından verilecek. eş ve gayrimenkul işletmeleri, mülk sahibi tarafından EİDS üzerinden yetkilendirilmiş “yetki belgesine” sahip. Emlakçı olabilmek için Bakanlıktan alması gereken gayrimenkul ticareti yetki belgesine sahip olmayan emlak şirketleri ilan veremeyecek.

gayrimenkul

İLK MÜLKİYETİN YETKİ SÜRESİ BELİRLENECEKTİR.

Yetki doğrulama uygulamasıyla vatandaşlar e-Devlet'e erişim sağlayabiliyor; Öncelikle reklamını yapmak istediği mülkü ve yetkilendirmek istediği gayrimenkul faaliyetini seçerek yetkilendirme süresini belirleyecektir. Daha sonra yetkilendirme işlemi gerçekleştirilecektir. Ticaret Bakanlığı tarafından sistem geliştirme ve ilgili kurumlarla entegrasyon süreçleri tamamlanmış olup, reklam platformlarının teknik altyapılarını hazırlayıp EIDS ile entegrasyonunu sağladıktan sonra yetki doğrulama talebi hayata geçirilecek.

oto

Otomotiv sektöründe artık reklam platformlarına ilan veren kişilerin kimlik doğrulaması yapması zorunlu hale geldi. Yetki doğrulama talebi, emlak sektöründeki reklam kuruluşlarının tanımlanmasına yönelik hizmetin uygulamaya alınmasının ardından faaliyete geçecektir.
Elektronik Reklam Doğrulama Sistemi (EIDS) uygulaması sayesinde, reklam platformlarında yanlış ve yanıltıcı reklamların ve bu reklamlardan kaynaklanan spekülatif fiyat artışlarının önlenmesinin yanı sıra reklam kirliliğinin, tüketici şikayetlerinin, izinsiz ve kayıt dışı gayrimenkul faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. (DHA)
Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş