Güncel Haberler

Şok edici sahneler karşısında dehşete düştüm

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki kampanya mitinginde podyumda konuşurken kurşuna benzer patlama sonucu sağ kulağından yaralandı.

Trump sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında meydana gelen kazayla ilgili şunları söyledi: “Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste izleniyor.” Bir açıklama yaptı.

ABD Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi şunları söyledi: “Gizli Servis eski başkanı korudu ve o güvende.” Bilgilerini paylaştı ve soruşturmayı devralacaklarını duyurdu.

“Toplumlarımızda siyasi şiddetin hiçbir türüne yer yoktur”

İngiltere Başbakanı Keir Starmer da saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Starmer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Başkan Trump'ın mitingindeki şok edici sahneler karşısında şok oldum ve kendisine ve ailesine en iyi dileklerimizi iletiyoruz.

“Toplumlarımızda hiçbir türde siyasi şiddetin yeri yoktur ve düşüncelerim bu saldırının tüm kurbanlarıyla ilgilidir.”

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy şunları söyledi: “Birleşik Krallık Hükümeti, her türlü siyasi şiddeti en güçlü ifadelerle kınıyor. “Pennsylvania'daki şok edici gelişmeleri izlerken, düşüncelerimizi ve en iyi dileklerimizi Başkan Trump'ın yanı sıra tüm kurbanlar ve ailelerine gönderiyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş