Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor – Son Dakika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


Yeni kabine üyelerimizi tebrik ediyorum. Kardeşimiz Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na, Prof. Sağlık Bakanlığı'na başkanlık edecek. Dr. Kemal Memişoğlu hocamıza yönelik yeni görevlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca rahmet dileyen ve talepleri tarafımızca kabul edilen Mehmet Özhaeski kardeşimiz ve Fahrettin Koca kardeşimize emekleri, fedakarlıkları ve milletimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.


Vatanımızın bekası, halkımızın güvenliği için yurt içinde ve yurt dışında kahramanca hareket eden askerlerimizin birer birer gözlerinden öpün. Allah'tan onları korumasını ve muzaffer kılmasını diliyorum. Tatil günlerinde çeşitli sebeplerden kaynaklanan orman yangınları haberleriyle şok olduk. Diyarbakır Çınar ve Mazıdağı yangınında hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.


Hafta sonu İzmir, Bursa, Balıkesir, Muğla ve Çanakkale'de yeniden orman yangınları yaşandı. Yaz mevsiminin her yıl daha sıcak ve kurak geçmesiyle birlikte yangın riski de aynı oranda artıyor. Bu felaketlere baktığımızda ihmal, dikkatsizlik ve kasıtların ön plana çıktığını görüyoruz. Bölücü örgütün orman yangınlarını da bir terör yöntemi olarak kullandığını geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz.


Yeşil Vatan koruma altına alındı


Yüzde 90'ı insan kaynaklı olan orman yangınlarını önlemek için var gücümüzle çalışıyoruz.


Orman yangınlarıyla etkin bir şekilde mücadele etme konusunda önemli ilerlemeler kaydettik;


26 uçak, 105 helikopter ve 5 binin üzerinde kara aracıyla operasyonlarımıza devam ediyoruz. Ekipmanları da ileri teknolojiyle yeniledik.


Şu anda 14 Bayraktar TB2 İHA'mızla Yeşil Vatanı'nı 7/24 izliyoruz. Yangınlarla mücadelede İHA kullanan iki ülkeden biriyiz. 184'ü akıllı olmak üzere 776 kule ile ormanları gözetliyoruz.


4.744 adet yüzme havuzu ve gölet inşa edildi. Yapay zeka tabanlı sistemler mevcut. 25.000 çalışanımız ve 122.000 gönüllümüz ormanlarımızı korumak için özveriyle çalışıyor.


Ormanlarımızın korunması ve kollanması konusunda tüm vatandaşlarımızdan daha fazla ilgi bekliyoruz. Yaz sıcaklarının zirvede olduğu günlere girdik, en ufak bir ihmalin bile büyük zararlara yol açacağını unutmayalım.


“Tarım politikasını eleştirenlerin çoğu önyargılı davranıyor”


Hükümetlerimizin tarım politikalarını eleştirenlerin çoğu önyargılı davranıyor. Diğer konular gibi tarım konusunu da sömürücü olarak görüyorlar.


Tarım ciddi bir meslek, ülkemiz için çok stratejik bir sektör. Biz her zaman çiftçi kardeşlerimizin hakkını vermeye çalıştık. Son 21 yılda reel rakamlarla 1.000 milyar 364 milyar liralık tarımsal destek sağladık. 2024 yılında 56 milyar liralık destek ödemesi yapıldı. 2024 yılı tarımsal destek hedefi 91,5 milyar liradır.


“Çiftçiler mağdur olmayacak”


Toprak Mahsulleri'ndeki ofisimiz çiftçilerimizin ürünlerini en hızlı şekilde teslim almak, gerekli depolamayı yapmak ve ödemeyi zamanında yapmak konusunda kararlıdır. Ofis, tahıl dağıtımı yapan üreticilerimize ödeme yapmaya başladı.


6 Haziran tarihine kadar ürün bağışında bulunanlara ödemeler yapıldı. Çiftçiler mağdur olmayacak. Tüm imkanlarımızla çiftçilerimizin yanındayız.


Batılı güçlerin askeri, diplomatik ve siyasi desteğini alan İsrail'in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz. Lübnan'a yönelik saldırıların ve tehdit dilinin artması bölgemizin geleceği açısından bizi ciddi şekilde endişelendiriyor.


Batı dünyası destek verdiği ve İslam dünyası sessiz kaldığı sürece Netanyahu isimli suçlunun tüm bölgeyi ateşe verme pahasına işgal politikasını sürdüreceği anlaşılmaktadır.

Ayrıntılar yakında…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş