Güncel Haberler

Müzekart GNS ve Seyahatsever projesi başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açıklamasında görüşlerine yer verilen Bakan Bak, söz konusu projelerle gençlerin 2 yıl boyunca ülkelerini gezme, öğrenme ve keşfetme fırsatı bulduğunu belirterek, şunları kaydetti: İnanılmaz bir ilgi ve memnuniyet var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl da bunu gerçekleştireceğimiz için heyecanlıyız.” Haber beklediklerini biliyoruz. Onları daha fazla bekletmeden müjdeli haberi verelim. Müzekart. 19-25 yaş arası gençlere Türkiye'deki müze ve ören yerlerini gezip keşfetme fırsatı sunan GNS, 1 Temmuz'dan itibaren 18-30 yaş arası gençlere GSB'de hizmet verecek. Ücretsiz konaklama imkanı sunan Gezgin Yurtları projemiz başlıyor 8 Temmuz'da.” dedi.

Bak ayrıca Müzekart GNS ve protokol nasıl talep edileceğini de şu cümlelerle anlattı:

“Müzekart GNS uygulamasından yararlanmak isteyen gençler www.muzekartgns.com adresinden başvuru yaparak kendi dijital kartlarını oluşturabilecekler. 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri ​​arasında oldukça ilgi görüyor. Popüler Gezginler projemiz kapsamında deprem bölgesi hariç illerimizde yaz aylarında gençlerimize hizmet vermek üzere 1 kız yurdu ve 1 erkek yurdu ayırdık. 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezinden istedikleri şehirdeki GSB'ye rezervasyon yaptırabilirler. “Yurtlarında 5 gün ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz – 25 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında devam edecek.”

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki 25 ildeki 38 gençlik kampının ilk dönem misafirlerini ağırlamaya başladığını bildiren Bak, kampın ikinci dönemi için taleplerin 7 Temmuz'a kadar devam edeceğini hatırlattı.

Gençlik kamplarına başvurular “ghgm.gsb.gov.tr” adresi üzerinden veya gençlik merkezlerinde ilgili yetkililerin yardımıyla yapılabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber