Güncel Haberler

Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi müjdesi! Önümüzdeki yıl direkt olarak katılma hakkı…Şampiyonlar Ligi

Ülke bazında UEFA puan tablosunda sezona 12. sırada başlayan Türkiye, aldığı sonuçlarla 9. sıraya yükseldi. Şampiyonlar Ligi’ni ilk 10’da bitirme hedefinin kapılarını açan temsilcilerimiz, gelecek sezonun müjdesini verdi.

Türkiye YARIŞMALARIYLA FARK YARATIYOR

Dün akşamki galibiyetle skorumuz 38,1’e yükselirken, en yakın rakibimiz İskoçya ve Çek Cumhuriyeti ile aradaki fark daha da açıldı.

TÜRKİYE VE İSKOÇYA’DAN BİR TAKIM, ÇEKYA’DAN 3 TAKIM YARIŞACAK.

rekor-takım-fenerbahçe-11-yıl-sonra-1709880981438

UEFA Kupası turundaki son 16 karşılaşmaya Türkiye’den bir takım, İskoçya’dan bir takım katılırken, Çek Cumhuriyeti’nden de 3 takım ter döküyor.

Türkiye adına Avrupa’da mücadele eden F.Bahçe Konferans Ligi’nde, İskoçya’nın Glasgow Rangers takımı ise Avrupa Ligi’nde yer alıyor.

Çek Cumhuriyeti temsilcileri Sparta Prag ve Slavia Prag Avrupa Ligi’nde, Viktoria Plzen ise Konferans Ligi’nde mücadele ediyor.

GLASGOW RANGERS, İSKOÇYA ADINA AVRUPA LİGİ FİNALİNDE OYNAYACAK

5beae-16925421346975-1920

Son 16 turunda F.Bahçe Belçikalı Gilloise’a elense bile Türkiye’nin ilk 10’da büyük bir avantajı var.

Böyle bir durumda Çek Cumhuriyeti’nin 3 takımla mücadele etmesi nedeniyle matematiksel olarak Türkiye’yi geçme şansı olsa da İskoçya için durum hiç de parlak değil.

İskoçya’nın Türkiye’yi yenmesi için, F.Bahçe’nin puan toplamadan Avrupa’ya veda etmesi gerekecek, Glasgow Rangers’ın ise kesin olarak finale çıkıp finale kadar oynayacağı 5 karşılaşmanın 4’ünü kazanması gerekecek.

Avrupa Ligi’nin son 16 turunda Portekiz temsilcisi Benfica’ya eşlik eden Rangers, rakipleriyle ilk deplasman maçında sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

PUAN FARKI HER BİRİ 5 OYUNUN KAZANILMASINA KARŞILIK GELİR

542287

Sezonun bitimine 6 maç kala Türkiye, İskoçya’dan 2,05 puan, Çek Cumhuriyeti’nden ise 2,55 puan önde.

Statüye göre Avrupa kupalarına 4’er takımla katılan Türkiye ve Çek Cumhuriyeti temsilcileri, kazanılan her galibiyet için ülke puanına 0,5 puan katkıda bulunuyor.

Sezona 5 takımla başlayan İskoçya’da galibiyet 0,4 puan değerinde.

Beraberlik halinde takımlar galibiyetle kazandıkları puanların yarısını genel klasmana taşıyor (Türk ve Çek takımları 0,25 – İskoç takımları 0,2).

Ayrıca takımlar, Avrupa Ligi çeyrek finallerinde ve Konferans Ligi yarı finallerinde de bonus puan kazanma şansına sahip oluyor.

Bu bonusların değeri, takımların beraberlik durumunda alacağı puanlara eşdeğerdir.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Rıdvan Dilmen'den F.Bahçe'ye sürpriz talep!Rıdvan Dilmen’den F.Bahçe’ye sürpriz talep!
Selçuk İnan imzaladı!  İşte yeni kulübüSelçuk İnan imzaladı! İşte yeni kulübü
Arda Turan, Seçil Erzan davasına da müdahale etti!  Kaybettiği para hayrete düşürdü: Paramı istiyorum...Arda Turan, Seçil Erzan davasına da müdahale etti! Kaybettiği para hayrete düşürdü: Paramı istiyorum…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber