Güncel Haberler

Danıştay’dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesine iptal kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İBB, Atatürk Havalimanı arazisi ile ilgili çevre düzeni ve plan değişikliğine karşı çıktı. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açılan davada yürütmenin durdurulması ve iptali talep edildi. Atatürk Havalimanı ile ilgili alınan kararın, hukuki dayanağının bulunmaması ve 5565 sayılı Belediye Kanunu’na aykırı olması nedeniyle iptali ve ertelenmesi istendi. 5393 ve Anayasa.

MAHKEMEDEN DETAYLI EKSPERTİZ İSTEDİ

Mahkeme, 7 Kasım 2022 tarihli geçici kararıyla ihtilaflı taşınmazın bulunduğu yerde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Mahkeme, kararında, söz konusu plandaki değişiklikleri kentsel planlama ilkeleri, planlama ilke ve teknikleri, ilgi alanları açısından inceleyen, teknik-bilimsel gerekçelere dayalı, net bir sonuç içeren ayrıntılı bir bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasını talep etti. Kamu ve yasallık.

UZMAN MAHKEMEYE AYRINTILI RAPOR SUNDU

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, “27 Mayıs 2022 tarihli 1/100.000 ölçekli İstanbul İli (İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi ve çevresi) Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişiklik, planlama ilkelerine, yerleşimin gelecekteki ihtiyaçlarına, planlama tekniklerine uygundur ve kamu yararına değildir.” Uzman heyetimiz mevzuata uymadığını tespit etti

İDARİ MAHKEME YARIŞMASINI İPTAL ETMEDİ

Ankara 16. İdare Mahkemesi, İBB’nin TOKİ ve Çevre Bakanlığı aleyhine açtığı davayı 7 Eylül 2023’te karara bağladı. İdare Mahkemesi, ihalede hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davayı reddetti.

YARIŞIN İPTAL EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

İBB, Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. İBB’nin itirazını karara bağlayan Danıştay XIII. Dairesi, idare hakiminin davayı reddetmesinde hukuka aykırılık bulunmadığını tespit etti.

Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin kararını bozan Danıştay 13. Dairesi, oybirliğiyle kararın düzeltilmesi ihtimaliyle ihalenin iptaline karar verdi.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Eski eşinin yanında birini görünce kıskançlıktan çıldırdı!  Önce rehineleri aldı, sonra...Eski eşinin yanında birini görünce kıskançlıktan çıldırdı! Önce rehineleri aldı, sonra…
    Anne-kızın seçimdeki rakipleri: Anne-kız seçimlerde rakip: “O beni aldatıyor, ben de onu aldatıyorum”
Barbarlık!  Ağaca kravatla bağlanmış çıplak ceset bulunduBarbarlık! Ağaca kravatla bağlanmış çıplak ceset bulundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber