Güncel Haberler

Zonguldak’ta batan geminin kayıp 7 personelinin yakınları bekleyişlerini sürdürüyor

19 Kasım’da fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan Türk bayraklı “Kafkametler” gemisinin kayıp personelinin bulunması için ilçede arama çalışmaları sürüyor.

Gemi mürettebatından 43 yaşındaki Ömer Hebip’in annesi Emine Hebip, gazetecilere oğlunun 20 gündür bulunamadığını söyledi.

Hebip, oğlunun ve mürettebatının bir an önce bulunmasını istediğini belirtti. “Oğlumla en son geldiği sırada görüştüm, telefonda konuşmuştuk. ‘Anne, gemi batıyor, kaptan bizi bırakmıyor.’ “Artık dayanamıyorum, oğlumu bulun, başka bir şey istemiyorum.” dedi.

Baba Ömer Hebip, oğluyla Rusya’dan ayrılırken tanıştığını ve ondan borcunu birisine ödemesini istediğini söyledi. “Bundan başka bir şeye rastlayamadık. 20 perişan gündür buradayız. Arıyorlar, tarıyorlar ama bir şey yok. Umarım bugün ya da yarın çıkar.” dedi.

Geminin üçüncü kaptanı Berke Çamurtaş’ın babası Güngör Çamurtaş, günlerdir oğlunun bulunmasını beklediklerini kaydetti.

Gemi kaptanı Cemal Turan’ın oğlu Bora Turan, kazanın yaşandığı ilk günden beri beklediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Burada devletin yetkinliğini ve çalışmasını görüyoruz. Açıkçası başka bir firmanın gelmesini istemiyoruz ve Bitir şunu, ben burada çalışıyorum, devletin yanımızda olduğunu biliyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber